Ciència

Paleontologia

Cosmocaixa, seu d'una mostra de fòssils del desert de Gobi

Els fòssils de dinosaure trobats al desert de Gobi, entre Mongòlia i la Xina, protagonitzen una magna exposició que ocupa Cosmocaixa Barcelona des d'aquesta setmana fins a principi del 2012. La col·lecció Dinosaures, tresors del desert de Gobi està formada per 43 peces originals, incloent-hi tretze esquelets complets de diverses espècies.

Destaquen per la seva espectacularitat dos esquelets complets de tarbosaure corresponents al cretàcic superior, amb una antiguitat estimada d'uns 72 milions d'anys. El tarbosaure era un dinosaure depredador de més de tres metres d'altura i 4,5 tones de pes, que es pot considerar un equivalent en la cadena alimentària al conegut Tyrannosaurus rex d'Amèrica.

La mostra inclou també un esquelet complet, un embrió i un niu d'ous d'Oviraptor, una espècie de gran interès científic per la seva enorme semblança amb els ocells. A més, hi ha esquelets complets de Protoceratops i Psittacosaurus, petits esquelets de cries d'hadrosaures i restes no completes d'altres espècies de dinosaures com ara cranis, extremitats, vèrtebres, costelles i dents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.