Societat

Restablert el servei de tren entre Terrassa i Manresa

Han finalitzat els treballs de reparació de les instal·lacions del tram entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar

Han circulat trens buits per comprovar la fiabilitat i seguretat de les instal·lacions

La circulació de trens entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa (Bages) s'ha restablert avui després de finalitzar els treballs de reparació de les instal·lacions del tram Vacarisses Torreblanca-Castellbell i el Vilar, i estar tallada des de dimecres per una esllavissada que va provocar un accident de tren.

Segons que han informat avui Renfe i Adif, des de l'inici del servei d'avui s'ha restablert el servei habitual en tren entre Terrassa i Manresa de les línies R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa per Vilafranca del Penedès) i l'R12 (Barcelona-Lleida per Manresa).

Els treballs de reparació van acabar a dos quarts de nou del vespre s d'ahir dissabte i han circulat trens buits per comprovar la fiabilitat i seguretat de les instal·lacions i la circulació en aquest trajecte.

Les instal·lacions van resultar danyades en descarrilar un tren dimecres passat després de topar amb una pedra caiguda a la via a causa, possiblement, de les fortes pluges dels últims dies, que va provocar que 11 persones resultessin ferides lleus.

Des de dimecres a la nit fins al dissabte es va oferir un servei alternatiu per carretera entre Terrassa i Manresa amb un dispositiu de 40 autobusos.

Per restablir el servei s'han mobilitzat dos trens taller, procedents de Tarragona i Barcelona, maquinària específica de via, una vagoneta d'electrificació pròpia i excavadores i retroexcavadores de 24 i 30 tones, entre d'altres màquines.

L'equip humà que ha treballat en el restabliment del servei ha estat format per més d'un centenar de tècnics especialitzats, a més d'efectius de circulació i seguretat.

Durant aquests dies s'han dut a terme tasques de reparació de la via en un tram de més de 200 metres i s'han realitzat tasques d'estabilització i un tractament addicional en trinxera com a mesura preventiva amb la col·laboració de malla triple de capa i ancoratges.

Adif està investigant les causes exactes que van provocar l'esllavissada de roques a la via dimecres passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.