Societat

política catalana

reconeixement institucional

“Seguim la seva llum blanca”

“Va marcar un camí i ens deixa la seva llum nítida i blanca: la seguim.” Laia Guasch va tancar amb aquesta promesa el seu sentit homenatge a la seva mare, Muriel Casals. Ella i el seu fill, Max Ros, van recollir ahir la medalla d'or de la Generalitat dedicada a títol pòstum a l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí, que va morir el 14 de febrer passat després de ser atropellada per una bicicleta.

L'acte solemne d'entrega de la medalla, que va tenir l'actuació del cantautor Roger Mas, es va celebrar al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L'encarregat de fer la glossa va ser l'exconseller d'Economia i amic personal de Muriel Andreu Mas-Colell. “El viatge serà menys ric, però arribarà on volia arribar. Seguirem en contacte, seguirem fent feina, sempre junts, no defallirem”, va dir Mas-Colell després d'elogiar la intel·ligència, la generositat i l'austeritat de Muriel, però també la seva capacitat de lideratge, “de fer camí i ajudar a fer camí”.

La seva filla va donar les gràcies en nom de la família i va dedicar la medalla als joves i als artistes. “No hi ha país millor si no és treballant pels joves i pels artistes que cuiden la llavor”, va advertir.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també va elogiar la trajectòria de Muriel i el paper destacat que ha tingut en el procés nacional. “L'únic retret és que no li hem pogut fer en vida”, va lamentar. La compensació és que “sabem que l'emoció i l'honor està repartit arreu del país”. “Són moltes mans les que us lliuren aquesta medalla”, va dir a la filla i el nét de Muriel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.