Societat

Gastronomia

Caldes bateja una cervesa feta a Alemanya

La Caldes Vaizenbier, nascuda el 2015, incorpora el mot ‘independència'

Una cervesa amb base de blat, molt afruitada, sense gaire alcohol, amb un gust persistent i un color ataronjat. Aquestes són les característiques més evidents de la Caldes Vaizenbier, un producte artesanal fet a Alemanya però que pren el nom del municipi maresmenc arran de la complicitat que hi ha entre els seus propietaris, Rüdiguer Reno i Andreas Hip, i el poble. La beguda es va donar a conèixer el setembre de l'any passat al bar El Metru de Caldes i ara ja es pot trobar en tres establiments locals més: La Tasqueta, Can Suñé i el Solstici, i en una quinzena arreu de Catalunya.

Toni Suñé explica que la producció es fa a la ciutat de Bamberg, però que l'objectiu a mitjà termini és poder-la fabricar a la població del Maresme. “Els responsables ja han vingut a comprovar la qualitat de l'aigua i és millor que amb la que treballen ara”, indica, i assenyala que els propietaris de la Caldes Vaizenbier són coneixedors del procés cap a la independència i que per aquest motiu han volgut incloure-hi el mot com a complement.

El lligam entre el poble i els cervesers farà un pas més aquest dilluns quan l'alcaldessa, Rosa Pou (ERC), viatgi fins a la ciutat de Zwenkau, on està previst que es faci la presentació oficial de la cervesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia