Societat

Oci

Vuitanta dies en quatre minuts

Futuroscope estrena una atracció única al món per celebrar els 30 anys en què l'usuari pot ‘volar'

Ha suposat una inversió rècord de 12,5 milions d'euros

L'any 1872 l'escriptor francès Juli Verne va fer fer la volta al món al britànic Phileas Fogg en només 80 dies. La hi va fer fer sobre vaixells, trens, globus o, fins i tot, un elefant. De fet, li va fer fer el que en aquella època era un impossible. Ara, en el segle XXI, el parc temàtic de l'audiovisual, Futuroscope, vol fer un altre impossible: que els seus visitants volin. I per això ha invertit 12,5 milions d'euros –la inversió rècord en una sola atracció del parc francès– en crear El viatge extraordinari, una volta al món que ressegueix els passos de Fogg però que ho fa en quatre minuts. Això sí, quatre minuts de vertigen de sensacions.

El parc, que té oficina fixa a Barcelona des de 1990, ha fet coincidir l'estrena d'aquesta nova atracció amb el seu trentè aniversari, una temporada que va començar el 4 de febrer passat i que s'allargarà fins al 7 de gener del 2018, i que ha de ser la que permeti superar la barrera dels dos milions de visitants anuals. L'any passat es va quedar en els 1,9 milions i va arribar a la facturació rècord de 101 milions d'euros.

En la presentació, ahir, a Barcelona, la directora de màrqueting i comunicació de Futuroscope, Laure Mosseron, va explicar que la nova atracció està inspirada en el món de Verne –nascut a Nantes, prou a prop de Poitiers, on està situat Futuroscope–, i que per això “s'ha ideat un nou sistema de transport”. El nou sistema és una plataforma de tres pisos construïda a mida a Vancouver, al Canadà, en la qual van treballar vint persones durant tres mesos. La plataforma, on caben 84 passatgers asseguts per viatge –uns 650 cada hora– durà els passatgers de Futuroscope a les piràmides de Guiza, a Dubai, al Taj Mahal, l'Himàlaia o Yellowstone, amb sorpreses incloses, com ara llançar-se des de dalt de tot d'un gratacel o tecnologia 4D, que inclou vent, pluja, fred... Les ciutats o els espais estan fets digitalment i tal com se'ls podria imaginar Verne, i no pas com són en realitat. Les imatges es projecten sobre una pantalla de 600 metres quadrats i amb definició 6K.

La majoria dels visitants de Futuroscope són francesos, però els catalans són els estrangers més ben representats. De fet, almenys el 53% dels turistes espanyols que visiten el parc són catalans .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva