Societat

municipal

mascotes

El Masnou fa una platja per a gossos ‘amb carnet'

Els propietaris que vulguin deixar lliure l'animal hauran de tenir una identificació que en garanteixi el civisme

Seran 300 metres fins al límit amb Montgat

L'estiu passat Sant Pol va obrir la veda de permetre la presència de gossos a la platja durant l'estiu, una pràctica que la majoria de municipis del Maresme prohibeix encara. Malgrat que l'experiència no va reeixir al municipi d'origen, sí que ho farà aquest any, també com a prova pilot, a les poblacions del Masnou i Arenys de Mar, que recullen les peticions, i la pressió, feta pels col·lectius que reclamen que els animals de companyia també puguin disfrutar dels banys de mar. En el cas del Masnou, la iniciativa ha estat treballada durant molts mesos i des de l'Ajuntament es destaca que s'ha volgut relligar fins a l'últim detall per garantir que funcioni correctament. El regidor de Salut Pública, Albert Alfaro (ERC), explica que l'espai destinat als gossos s'estén uns 300 metres al sud del municipi, fins al límit amb Montgat. “És una platja que no té bandera blava i que creiem que compleix els requisits perquè propietaris i animals puguin banyar-se sense problemes”, comenta, i hi afegeix que l'actuació vol donar resposta a la demanda generada al municipi i defuig de convertir-se en un focus d'atracció d'animals d'altres municipis atrets per l'efecte crida. Els gossos que vagin lligats a la platja hi accediran sense més, però els propietaris que vulguin que els animals corrin lliures hauran de disposar d'un carnet de tinença cívica i responsable d'animals de companyia “que garanteixi que l'animal respon a les ordres i que estarà controlat”.

Responsabilitat

El carnet s'entregarà després que el propietari hagi fet una declaració responsable. “Prèviament, però, haurà d'haver superat un mòdul formatiu sobre la nostra ordenança de civisme, especialment de l'apartat destinat a animals domèstics”, concreta el responsable de Salut Pública. Albert Alfaro avança que s'està estudiant la possibilitat de donar carnets també a ciutadans de poblacions veïnes que fan un ús habitual de la platja del Masnou i que podrien estar interessats en el nou servei.

Compromís

“Hem d'insistir que es tracta d'una prova pilot i que com a tal estarà sotmesa a control per determinar quins aspectes cal millorar”, comenta el regidor, que recorda que “en qualsevol cas, l'èxit de la platja d'accés als gossos dependrà del compromís dels seus usuaris”. El control de l'espai es resoldrà amb la presència d'una persona adscrita al Departament de Salut Pública que s'encarregarà d'informar els usuaris de la normativa “i en cas de situacions més complexes també s'hi aproparà la policia”. L'espai, assegura el regidor, no estarà operatiu fins al mes de juliol, quan s'hi hauran instal·lat els elements bàsics, com papereres i cartells informatius. “Intensificarem la neteja de la sorra i estem treballant per resoldre el tema dels orins habilitant un espai previ a l'accés a la platja”, apunta.

LA FRASE

Hem d'insistir que és una prova pilot i que estarà sotmesa a control per saber què cal millorar
Albert Alfaro (ERC)
regidor de salut pública de l'ajuntament del masnou

LA XIFRA

300
metres
lineals tindrà aproximadament l'espai de platja del Masnou on es podran banyar els gossos aquest estiu

Arenys de Mar anuncia ara un espai a La Picòrdia

El govern d'Arenys de Mar descartava fa pocs dies en aquest diari habilitar un tancat a la platja perquè els gossos s'hi poguessin banyar. Ahir, a través d'un comunicat, anunciava que finalment sí que hi haurà un espai condicionat per a ells a la platja de la Picòrdia, a la banda dreta de la riera i a la zona de davant de l'estació. La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), defensa que finalment s'ha trobat una solució viable a la demanda feta pel col·lectiu de propietaris d'animals que es resoldrà amb la instal·lació d'un tancat a la sorra i un espai delimitat per boies a l'aigua perquè els gossos no puguin saltar a l'altre costat. Martín destaca que la proposta, també una prova pilot, beneficia només els gossos inscrits en el cens d'animals domèstics de l'Ajuntament. “No volem patir un efecte reclam i per això insistim que la platja és per als gossos d'Arenys de Mar”, puntualitza, i recorda que s'instal·laran cartells informatius que en deixin constància. La regidora manté que l'espai entrarà en funcionament a principis de juny, coincidint amb la posada en marxa d'altres activitats a la platja i de les mesures de senyalització aquàtiques. A més, es mantindrà l'horari de vuit del vespre a vuit del matí de l'1 de juny al 30 de setembre perquè els gossos puguin accedir a totes les platges del municipi “sempre que els amos garanteixin que no causen molèsties a la resta d'usuaris”. La decisió del govern d'Arenys de Mar coincideix amb l'anunci fet pel principal grup de l'oposició, Junts per Arenys, de presentar una moció al ple de demà on insistia en la necessitat de deixar un espai al litoral on els animals poguessin anar lliures i que recollia les demandes fetes pels amos de gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona