Societat

Commemorar un punt d’inflexió

Una exposició al Museu Olímpic permet tornar a l’estiu del 1992

L’Ajuntament de Barcelona ha programat diversos actes commemoratius per recordar què van significar els Jocs
També s’ha obert el debat sobre els reptes que impliquen els grans esdeveniments esportius

Des del mes de febrer Barcelona commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics amb diverses activitats, des de conferències a actes institucionals de reconeixement, passant per la implicació dels escolars de la ciutat. A part de mantenir viu el record d’un fet transcendent per a la ciutat, també es vol aprofitar per insistir en la importància de practicar esport i dels valors que se’n desprenen. I també generar un debat entorn als reptes de futur que plantegen els grans esdeveniments esportius. D’aquest programa, una de les propostes més destacades és l’exposició Aquell estiu del 92 que es pot veure fins al mes d’octubre, de manera gratuïta, al Museu Olímpic i de l’Esport de Montjuïc. Es tracta d’un espai dinàmic i interactiu que permet entendre què va significar per a la ciutat l’etapa olímpica.

Una altra iniciativa promoguda des de l’Ajuntament ha involucrat més de 2.000 escolars de la ciutat en l’anomenat Joc dels Jocs, una activitat pedagògica consistent en 16 reptes, com ara construir una torxa olímpica amb porexpan, representar una coreografia d’expressió corporal o fer curses de relleus. L’objectiu, fer-los reviure l’esperit olímpic de treball en comú.

També s’ha previst que durant aquest estiu els 22 equipaments esportius que van ser seus olímpiques i paralímpiques estaran senyalitzats amb informació sobre el que van viure fa 25 anys, per donar-ho a conèixer a la ciutadania. Tot plegat es pot consultar a la web que s’ha creat especialment per a aquesta commemoració i on es convida els ciutadans a triar quin va ser el millor moment de tots els Jocs, de setze proposats. La tria final, que es fa per un sistema d’eliminatòries, es decidirà amb les votacions que es facin entre el 21 i el 24 de juliol. La web [http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica] també permet consultar, entre altres, tota la memòria oficial d’aquells jocs, la XXV Olimpíada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona