Societat

Resum del 2017

Atemptat del gihadisme a Catalunya

Ripoll, en estat de xoc

L’autoria dels qui van perpetrar els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils colpeja durament la societat ripollesa

Una plataforma ciutadana i les administracions cusen ferides i els veïns tornen a la normalitat

El doble atemptat gihadista de Barcelona i Cambrils de l’estiu va colpejar molt fort la societat catalana, però especialment la ripollesa. I és que el cervell de l’operació era l’eximam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els qui hi van participar n’eren veïns. La societat ripollesa va saber afrontar aquest cop amb voluntat de cosir ferides i ho continua fent. De fet, des de l’acte públic celebrat pocs dies després al davant del monestir, van quedar assentades les bases de tot plegat.

Va ser significatiu el condol que la portaveu de la plataforma Som Ripoll va donar als familiars de les víctimes però també als familiars dels autors de l’atemptat. La intervenció, però, més rellevant va ser la de Hafida Oukabir, germana de dos dels terroristes. En nom dels musulmans de Ripoll, la noia va rebutjar els atemptats, va donar suport als familiars de les víctimes i, sense poder evitar les llàgrimes, va cridar “no al terrorisme, no a la violència, sí a la pau”. La Hafida va dir, aleshores, que la societat té un problema. I precisament per abordar-lo, Som Ripoll treballa des d’aleshores per cosir ferides.

També l’administració, a través del Consorci de Benestar Social del Ripollès, malgrat les recents informacions que vinculen com a exconfident Abdelbaki Es Satty amb serveis d’intel·ligència espanyols. L’alcalde, Jordi Munell, ja ha demanat les explicacions pertinents i fins i tot ha demanat poder ser a la comissió del Congrés que analitza el tema.

Ripoll, malgrat tot, continua fent via cap a una normalitat dels qui ara són més conscients dels valors de la integració, la cohesió social, la pau i la convivència ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona