Societat

municipal

mascotes i civisme

Pineda aplica la ‘tolerància zero’ contra l’incivisme

Destina una unitat de policies de paisà per multar les infraccions recollides a l’ordenança, sobretot les vinculades als gossos

Les xarxes socials s’omplen de crítiques a una mesura que es considera desproporcionada

Tolerància zero amb l’incivisme. L’Ajuntament de Pineda de Mar ha posat en marxa a principis d’any una unitat de policies de paisà que multen les infraccions recollides a l’ordenança de civisme, la majoria vinculades a la tinença d’animals domèstics. La mesura, amb una efectivitat evident perquè a finals de gener ja sumava una seixantena de sancions, ha encès les xarxes socials on els propietaris de gossos la qualifiquen de desproporcionada i que només té un afany recaptatori. En tot cas, des del govern del PSC es defensa la necessitat de posar ordre per garantir una millor convivència en l’espai públic on, entre d’altres, la presència d’excrements de gos i de mobles abandonats s’ha incrementat darrerament. “Els agents que es mouen per tot el terme municipal multen aquelles infraccions que ja es recullen de fa temps a l’ordenança de civisme i que els ciutadans tenen l’obligació de conèixer”, manté la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC). Biosca enumera com a més habituals dur el gos sense lligar o no recollir les deposicions de l’animal. “Els policies també avisen als afectats de les novetats incorporades a la normativa com són l’obligació de portar bosses per agafar els excrements o dur una ampolla amb aigua per diluir els orins dels animals, però aquestes no es multen encara”, precisa la regidora.

Biosca recorda que el 70% de les infraccions acumulades fins ara correspon a la tinença d’animals domèstics, que inclou abandonaments i on s’hi afegeixen altres faltes com orinar a la via pública, llençar escombraries fora de la normativa i aspectes vinculats al soroll. “A l’altre 30% hi apareixen casos de consum de droga i alcohol a la via pública i ocupació il·legal de l’espai”, enumera Sílvia Biosca que lamenta que en aquest percentatge també hi apareixen cinc infraccions per falta de respecte a l’autoritat.

Queixes ciutadanes

Les multes als propietaris de gossos que o complien amb la normativa han generat moltes crítiques a nivell de xarxes socials on es considera que la mesura els “persegueix” amb especial atenció quan en el municipi “hi ha problemes molt més greus per resoldre”. Lamenten que es faci pagar “a justos per pecadors” i se senten immersos “en una cacera de bruixes”. Un d’aquests grups ha anunciat la recollida de firmes a favor que s’estableixi un horari a determinats espais del municipi, en especial a la platja i al passeig marítim, on els gossos puguin passejar sense corretja.

Portar el gos deslligat és considerat una falta lleu i es multa amb 100 euros i no recollir-ne els excrements, també com a falta lleu, se sanciona amb 300 euros.

LA XIFRA

56
multes
per infraccions de l’ordenança de civisme s’han posat a Pineda durant el mes de gener

Augmenten els mobles al carrer

Una altra de les infraccions que en els darrers temps ha augmentat molt a Pineda de Mar és la presència habitual de mobles al carrer. A qualsevol hora i qualsevol dia es poden veure, sobretot al costat dels contenidors, peces de tot tipus, inclosos matalassos. L’Ajuntament té constància dels focus negres que hi ha al municipi i segons defensa la regidora de Comunicació, s’estan posant tots els mitjans per acabar amb una pràctica que fins ara no para de créixer. “Cada 15 dies la brigada passa per Can Carreras a recollir mobles, dos dies a la setmana fan urbanitzacions i els altres tres els destinen a Pineda centre i els barris”, recorda Sílvia Biosca que apunta que a l’estiu s’incrementa la recollida en funció de l’increment de la població. Durant la temporada turística es recullen fins a 3,5 tones de mobles diaris i a l’hivern la mitjana és d’1,5 tones. “És una situació que s’ha de resoldre, però demana la col·laboració de tothom”, reflexiona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona