Societat

Els taxistes planten cara a Foment i ratifiquen la vaga

El sector exigeix solucions per aixecar el bloqueig a la ciutat i l’aeroport

Les protestes s’estenen a tot l’Estat

Els taxistes de Barcelona, amb el suport del col·lectiu d’arreu de l’Estat, continuen mantenint l’estira-i-arronsa amb el Ministeri de Foment en el conflicte per les llicències VTC (lloguer de vehicles amb conductor). Ahir van ratificar la vaga, alhora que representants d’associacions nacionals de taxistes consensuaven, en una assemblea feta ahir a la tarda a Madrid, una posició conjunta per a la trobada d’avui amb el Ministeri de Foment.

El sector reclama solucions urgents abans d’abandonar el bloqueig al centre de Barcelona i deixar lliures els accessos a l’aeroport del Prat. A més, alerten que si Foment no els ofereix solucions reals avui mateix, les protestes es podrien estendre al port de Barcelona, en concret a les terminals de creuers, i arribar fins a la frontera amb França.

L’escepticisme regna entre els taxistes de cara a la reunió que han de mantenir amb el Ministeri de Foment, en el cinquè dia de vaga i el tercer d’aturada a la Gran Via de Barcelona. El col·lectiu avisa que paralitzaran tot el territori de l’Estat si el ministeri no reconeix les competències locals i autonòmiques per limitar les llicències VTC, que utilitzen les plataformes Uber i Cabify.

La Fundació Barcelona Comerç també va alertar aquest diumenge que la vaga del taxi afecta ja l’activitat comercial i la imatge de la ciutat, mentre els turistes, principals víctimes de les protestes, expressaven aquests dies la seva inquietud per la situació, entre la comprensió i l’empipament.

El director general de Transports del govern català, Pere Padrosa, va demanar ahir a la tarda als taxistes que ocupen la ciutat que desallotgin la Gran Via, bloquejada entre Entença i Roger de Flor, com a gest de bona voluntat negociadora. D’altra banda, Padrosa va confirmar que es manté la reunió prevista per demà amb els representants del sector.

Les protestes s’estenen com una taca d’oli per tot l’Estat, i ja s’hi han afegit associacions i federacions del taxi de Madrid, Andalusia, Aragó, les Balears, Navarra i el País Basc.

Llicències VTC consensuades

El taxistes accepten la proposta de la transferència a les comunitats de les competències per atorgar noves llicències de VTC sempre que “sigui vinculant i consensuada per a totes les administracions implicades”. Així ho va manifestar ahir la Federació Espanyola del Taxi, Fedetaxi. La proposta, que el govern català portarà dimecres a la reunió bilateral, també ha estat plantejada pel Ministeri de Foment, que ha avançat a aquest dimecres la Conferencia Nacional del Transporte, prevista per al setembre. Per Fedetaxi, “el model no pot quedar només en meres paraules, o tot això no haurà servit per a res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.