Societat

El Síndic reclama a les forces parlamentàries unitat davant la xenofòbia

Ribó demana al president Torra que convoqui una reunió urgent amb tots els grups per abordar els últims atacs racistes contra menors no acompanyats

Vol que la reunió serveixi per “donar exemple” de “tolerància zero” davant qualsevol brot xenòfob

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reclamat aquest dimarts a les diferents forces parlamentàries que escenifiquin la seva unitat contra la xenofòbia encara que dissenteixin en altres assumptes. Ribó ha instat els partits a “no deixar passar ni un instant per dir que tolerància zero a actituds i comportaments xenòfobs”.

Així s’ha expressat Ribó en declaracions als periodistes al Parlament després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha demanat que convoqui una reunió urgent amb tots els grups per abordar els últims actes racistes contra menors immigrants no acompanyats, els anomenats MENA

El Sindic considera necessari que els partits assumeixin un “compromís unànime per fer front a qualsevol brot de xenofòbia a Catalunya”, després dels atacs perpetrats en els darrers dies a centres que acollien MENA a Canet de Mar (Maresme) i a Castelldefels (Baix Llobregat).

Ribó ha assenyalat que aquesta trobada s’hauria de convocar amb caràcter urgent i al màxim nivell perquè tingui “un gran valor simbòlic” que doni lloc a “un treball pedagògic” de cara a la societat.

En aquest sentit, ha defensat que l’acte ha de servir per “donar exemple” de “tolerància zero” contra la xenofòbia i per “promoure polítiques públiques encara amb més força en el camp de l’educació, de la comunicació o en l’àmbit social”.

Segons el Síndic, Torra s’ha mostrat d’acord amb la proposta i s’ha compromès a convocar la reunió en dates pròximes.

Ribó ha valorat que a Catalunya existeixen actualment “molts debats polítics molt difícils” però “sortosament no hi ha ni un sol grup parlamentari que no tingui la voluntat d’implicar-se en un acord com aquest”. “Cosa que no podem dir a nivell espanyol”, ha afegit en al·lusió implícita a la presència de Vox al parlament andalús.

El Síndic ha reivindicat que Catalunya “ha estat sempre una societat d’acollida, d’integració i de multiplicitat d’origens”. Per això, ha demanat als responsables polítics una “resposta immediata” que deixi fora del context democràtic qualsevol expressió basada en la xenofòbia”.

Ribó, que ha comparegut aquest dimarts a la tarda en comissió parlamentària per presentar l’Informe sobre els drets de l’infant, ha reclamat un pla d’atenció integral i integrador per als infants que han migrat sense referents familiars. Ha remarcat que hi ha “múltiples polítiques a analitzar i impulsar” en aquest àmbit que també haurien d’abordar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia