Societat

Montserrat revela dos nous casos d’abusos sexuals d’un antic monjo el 1968 a l’Escolania

L’abadia fa públic l’informe de la comissió d’investigació que ha permès reconèixer les denúncies de dues persones contra un monjo, que va deixar el monestir el 1980

També es confirmen dotze abusos denunciats contra Andreu Soler, fundador dels escoltes de la comunitat i ja mort, fins a finals dels anys 90

o

Montserrat ha fet públic aquest divendres dos nous casos d’abusos sexuals per part d’un antic monjo el 1968 dins de l’Escolania, que va deixar l’abadia el 1980. Aquests dos nous casos s’han descobert arran de l’informe que la comissió d’investigació sobre abusos a menors comesos en l’àmbit de la comunitat ha realitzat arran de les denúncies que diverses víctimes van donar a conèixer a principis d’any contra el difunt Andreu Soler, fundador dels escoltes de Montserrat, que va cometre abusos a menors fins a finals dels anys 90. De fet, l’informe de la comissió ha confirmat la denúncia de dotze persones, que van patir abusos per part de Soler quan eren menors.

L’abadia qualifica de “vergonyosos” els abusos comesos per membres de la comunitat i demanen “perdó a totes les víctimes”, a qui asseguren estan “a la seva disposició per ajudar-los en el seu dolor sofriment”.

Arran de les denúncies, iniciades per Miguel Ángel Hurtado , el monestir va anunciar la creació d’una comissió d’investigació independent –formada per una advocada, un metge, una psicòloga i un monjo, que té veu però no vot– per recollir i analitzar les denúncies d’abusos.

En les conclusions de l’informe fet públic aquest divendres, l’abadia fa públic aquests dos nous casos d’abusos sexuals per part d’un antic monjo. En un comunicat asseguren que els fets “no eren coneguts per la comunitat de monjos actuals”. I asseguren que van ser “resolts de manera ferma i resolutiva pel qui en aquell moment era el responsable del monestir, el pare Abat Cassià Maria Just, d’acord amb els criteris i les possibilitats de fa més de cinquanta anys.”

El portaveu de la comunitat benedictina, Bernat Juliol, ha assegurat que aquests casos els causen “molt de dolor”. També ha anunciat que el monestir posarà en marxa diverses mesures, com el nomenament d’un delegat de protecció als menors, que serà un professional extern al monestir. També es crearà “una adreça que gestionarà aquest delegat de protecció als menors i s’elaborarà un pla perquè Montserrat en la seva integritat sigui un espai segur per als menors”.”

Els resultats de l’informe s’enviaran a la fiscalia, al Síndic de Greuges , a la Santa Seu i la congregació benedictina.

El primer denunciant

El primer a denunciar els abusos patits a Montserrat va ser Miguel Ángel Hurtado, que va explicar haver estat víctima de tocaments per part del monjo Soler l’any 1998. També va acusar l’abadia d ’encobrir els fets, versió que es desmenteix des de Montserrat, que asseguren que la família va decidir no denunciar. Hurtado va fer una recollida de firmes que va portar al Congrés dels Diputats per demanar que els delictes sexuals no prescriguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona