Societat

“La situació no ajuda” avisa el president de Seat

De Meo alerta que les protestes perjudiquen les inversions i manté que els emprenedors volen estabilitat

Foment i hotels volen una solució “negociada”

El president executiu de Seat, Luca de Meo, va assegurar ahir que la situació política i social actual “no ajuda” a fer que els inversos apostin per Catalunya. En una conferència al Fòrum Nova Economia a Madrid, De Meo va assegurar que el moment actual amb protestes de diferent tipologia “no ajuda a la imatge” de Catalunya i, tot i admetre que en desconeix la xifra, va assenyalar que tot plegat té un impacte econòmic important. “Els emprenedors i inversors necessiten claredat, visió a llarg termini i estabilitat, i la situació ara és una mica diferent”, va dir. Tot i això, hi va afegir que a Seat no li ha anat malament en els últims anys i ha aconseguit “quatre anys rècord”, tendència que confia que no canviï.

També la patronal Foment del Treball i els hotelers de Barcelona van expressar ahir la seva preocupació. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el del Gremi d’Hotels, Jordi Mestre, es van reunir ahir i van expressar la seva preocupació per la situació que viu Catalunya i la “cronificació de protestes diàries als seus carrers”, i van dir que consideren que la sortida al conflicte català implica la “negociació “. En un comunicat, Foment del Treball va explicar que la reunió de les dues entitats va servir per tractar temes que tenen a veure amb el desenvolupament de l’activitat econòmica, social i turística de la ciutat.

LA FRASE

Els emprenedors i els inversors necessiten estabilitat i ara la situació és diferent
Luca de Meo
president executiu de seat

Mercabarna ven “amb normalitat”

El mercat del peix de Mercabarna, que s’abasteix principalment am matèria primera d’Europa, va funcionar ahir pràcticament amb normalitat tot i el tall a la Jonquera, segons fonts del mercat central de Barcelona. A les sis del matí d’ahir, segons Mercabarna, els comerciants que van anar a buscar la mercaderia hi van trobar pràcticament de tot. Mercabarna sí que van confirmar que entre un 15% i un 20% dels tràilers que havien d’arribar d’Europa no ho havien pogut fer, però van atribuir aquest fet més al “mal temps que està fent al centre d’Europa” que al tall de la frontera. La patronal Foment del Treball, per contra, manté que aquesta mobilització està provocant pèrdues milionàries a Catalunya, l’Estat espanyol i la resta d’Europa. “El peix que duen els camions que, pel que sigui, no han pogut arribar a Mercabarna, s’ha demanat a altres punts de l’Estat. Estem parlant de molts diners i quan s’ha detectat el problema s’ha buscat ràpidament una solució“, va dir Mercabarna, que, pel que fa a fruita i hortalisses compra, sobretot, a la resta de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona