Societat

Maçanet de la Selva ja té seu de seguretat

L’Ajuntament destina 600.000 euros a l’edifici i tindrà un cos propi de policia

Maçanet de la Selva té des d’ahir, al polígon Puigtió, un edifici de seguretat i via pública. Així l’ha batejat l’equip de govern, de SOM Maçanet, ERC i el PSC. Hi ha invertit 600.000 euros, dels quals 120.000 han estat subvencionats per la Diputació de Girona.

L’Ajuntament informa que l’organització en una seu permetrà agrupar en un sol lloc serveis dispersats en diferents punts del municipi. “Guanyarem eficiència i el personal podrà compartir material”, afirma l’alcaldessa, Natàlia Figueras (SOM), vinculada a Junts.

A la nova seu, que té tres plantes, una en forma d’altell, hi ha magatzem, espais de treball, vestidors i oficines. En una d’aquestes oficines els empleats municipals atendran la ciutadania de Maçanet fora de l’horari de l’edifici central del consistori.

En la nova seu, hi haurà els serveis de brigada municipal, l’actual servei de vigilants; Protecció Civil i el personal de neteja. Pròximament l’Ajuntament adjudicarà el servei. “Inclou tots els cossos que fan territori”. En total, hi treballaran unes vint-i-cinc persones.

L’Ajuntament informa que l’acte d’ahir significa el començament cap a la conversió del cos de vigilants en Policia Municipal. L’Ajuntament ja s’ha dotat d’un inspector i un caporal i obrirà el període per cobrir dues places de policia pròximament. La reconversió serà “progressiva”.

Una urgència fa marxar el conseller Buch

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va participar en l’inici de la inauguració del nou edifici municipal de Maçanet. Buch va ser a l’ajuntament i va signar el llibre d’honor, però se’n va anar per “assistir a una reunió d’urgència de la Generalitat arran de la inhabilitació del president Torra”, va informar el consistori.

Buch es va comprometre a reunir-se amb alcaldes de la comarca per tractar qüestions relatives amb la seguretat. En l’acte d’ahir hi van ser, entre d’altres, el president de la Diputació, Miquel Noguer; el director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta, el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el president del Consell Comarcal i batlle de Caldes, Salvador Balliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt