Societat

L’Alt Maresme prepara la reobertura de platges en fase 2: Calella utilitzarà la tecnologia per controlar l’aforament

Amb l’avançament de la regió sanitària de Girona a fase 2 de desconfinament es permet el bany a la meitat de la comarca

Els sis municipis costaners de l’Alt Maresme preparen, encara amb força incertesa, la reobertura de les platges a partir de dilluns amb l’avançament de la regió sanitària de Girona a la fase 2 de desconfinament.

Qui ja ha fet avenços és Calella, que ha dividit la platja en 15 sectors per poder fer un millor control de l’aforament de parcel·les de sorra més petites. En total, la platja ocupa una extensió de 173.000 metres quadrats i la seva capacitat màxima és de 40.000 persones.

Per tenir un control precís de l’aforament, l’Ajuntament recorrerà a al tecnologia i a través d’una aplicació podrà saber quanta gent hi ha en cada moment a cadascun dels sectors de la platja. També hi haurà vigilants per fer complir les mesures de seguretat.

En aquest sentit, es preveu que hi hagi un total de 18 persones treballant en temporada baixa i 23 en temporada alta, dels quals tres seran policies destinats en exclusiva a la platja. L’Ajuntament també reforçarà la informació a través de la megafonia i de cartellera amb recomanacions per mantenir la distància de seguretat per prevenir rebrots de la covid-19.

També establirà mesures de control d’aforament l’Ajuntament de Pineda de Mar, tot i que no ha detallat encara quines seran. El consistori permetrà l’ús recreatiu a les platges en fase 2, d’acord amb el que estableix l’estat d’alarma, però en qualsevol cas l’inici de la temporada de bany està fixat per al 13 de juny.

Això significa que serveis com el de socorrisme o les mesures de control d’aforament que s’acabin implantant no es posaran en marxa fins a aquesta data.

També treballa en un pla de contingència de les platges l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, tot i que difícilment estarà llest perquè dilluns es puguin establir mesures concretes per controlar l’aforament.

A Canet de Mar la reobertura de les platges es farà sense mesures específiques de control d’aforament, ja que “la gran superfície de platja que té el poble permet no haver de delimitar l’espai”.

Des del consistori es confia en que hi hagi una actitud responsable per part dels veïns i es compleixin “les mesures higièniques i de seguretat”.

Controls als accessos en cotxe a Santa Susanna

Santa Susanna també compta amb una platja d’una gran amplada que no fa patir el consistori per problemes d’aforament. De fet, l’Ajuntament admet que no ha tancat la platja en cap moment de la pandèmia.

El problema, reconeixen, pot arribar quan es flexibilitzi la mobilitat entre regions sanitàries i pugui arribar turisme interior.

En aquest sentit, l’Ajuntament susannenc acabarà d’enllestir els protocols per garantir la seguretat a les platges en els pròxims dies.

La principal mesura, però, passarà per establir controls als dos únics punts d’accés en vehicle privat al litoral del municipi. Aquest cap de setmana ja es preveu fer algunes proves.

Del mateix parer són a Malgrat de Mar, on no es preveuen controls durant la fase 2 de desconfinament.

El municipi, amb quatre quilòmetres de platja, no tindrà problemes d’aforament amb els usuaris del propi municipi, tot i que sí preveu reforçar les mesures de vigilància a partir de la fase 3, quan puguin arribar visitants de forma més massiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró