Societat

Vergès avisa que confinament al Segrià podria durar més de dues setmanes 

La consellera de Salut insisteix en “abaixar l’activitat social” i fer un “ús estricte” de les mesures com l’ús de la mascareta, la distància social i el rentat de mans

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha advertit aquest diumenge que el confinament perimetral de la comarca del Segrià per la COVID-19 podria durar més de dues setmanes, i no descarta que calgui endurir les mesures preventives amb un confinament domiciliari, si bé espera que no sigui necessari.

En una entrevista a RAC1, la consellera de Salut ha considerat que “si la gent és molt conscient del que tenim per davant, que no és cap broma, no hauria de fer falta” estendre les mesures de contenció de l’epidèmia.

Ha reconegut, però, que endurir les mesures de contenció, i obligar a un confinament domiciliari, és una cosa que el seu departament ara mateix “no pot descartar”. Així, ha insistit en “abaixar l’activitat social” i fer un “ús estricte” de les mesures com l’ús de la mascareta, la distància social i el rentat de mans.

Sobre el confinament perimetral, ha assenyalat que podria durar més de dues setmanes, i que si no és tan restrictiu com el que va tenir lloc a la Conca d’Òdena és perquè la situació al Segrià no és tan greu.

La consellera de Salut ha rebutjat que s’hagi reaccionat tard al Segrià: “tot ha de madurar abans de prendre decisions, i quan està tot tancat, llavors és quan hem de sortir a explicar-ho, no abans”.

“Analitzem la situació i vam veure que en una setmana s’havien duplicat el nombre de casos, de manera que, arribats a aquesta situació, cal aplicar mesures extraordinàries”, ha explicat.

La consellera també ha indicat que intentaran “respectar vacances i descansos” del personal sanitari de Lleida perquè en els últims mesos s’han viscut situacions molt dures a nivell físic, emocional i professional i no se sap què vindrà en el futur. “Cal que la gent pugui tenir descansos”, ha afirmat, admetent que si cal faran una crida al personal d’altres zones perquè ajudi a Lleida.

Sobre la problemàtica dels temporers, ha puntualitzat que el 90 % dels que es troben allotjats en pavellons no estan treballant actualment, ja que la falta de “papers” els impedeix fer-ho en molts casos.

Ha culpat, en aquest sentit, a l’Estat d’aquesta situació perquè “no serveix de res mirar cap a un altre costat” ja que, amb això, “se’ls nega el dret de ser reconeguts com a persones i a tenir papers”.

Segons la consellera Alba Vergés, la Generalitat està insistint en la necessitat de regularitzar la seva situació, però també ha advertit que en la campanya de recollida de fruita “es barreja tot, no només hi ha temporers, també hi ha molta gent dels pobles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona