Societat

Llum verd a un hotel i 54 xalets més a la vall Fosca

Es faran a la zona on hi ha el campament de Fecsa

Els habitatges previstos inicialment eren 278

La Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu va aprovar divendres una modificació del planejament al municipi de la Torre de Cabdella, a la vall Fosca, al Pallars Jussà, que permetrà de desenvolupar el sector conegut com el campament de Fecsa preservant les edificacions existents, ja protegides, i delimitant dos nous àmbits amb usos hotelers i residencials. Així, a la part nord de la central de Cabdella, al nucli d’Espui i prop d’on s’havia de construir el macrocomplexe de Martinsa Fadesa , es permetran un màxim de 54 habitatges unifamiliars, 45 de nova construcció i 9 existents, mentre que a la part sud, es permetrà un hotel.

La modificació comporta una disminució de 26.236,39m² de sostre edificable i també del nombre màxim d’habitatges de 224 i s’incrementa el sòl públic de més de 530m². D’aquesta manera, només es permet la conservació de les 25 edificacions existents (21 de catalogades i altres quatre existents) i no se n’admeten de noves ni increments de densitat o volum de les existents. També se suprimeix el nou pont sobre el riu que es preveia construir en el planejament anterior i es manté l’existent. Un dels edificis catalogats es qualifica d’equipament i s’hi farà un museu.

La zona coneguda com a central de Capdella i campament de Fecsa és al nord del nucli d’Espui, al municipi de Torre de Cabdella, a la vall Fosca. Els terrenys estan delimitats entre la carretera L-503 i el riu Flamisell. El campament de la central hidroelèctrica de Cabdella és un assentament industrial establert l’any 1912 a la vall que està declarat bé cultural d’interès local (BCIL) i inclou les edificacions originals d’aquella època.

Recurs contra l’anul·lació de l’ampliació de Baqueira

L’Ajuntament d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, el departament de Territori i Baqueira Beret han presentat recursos de cassació contra l’anul·lació del projecte d’ampliació de les pistes d’esquí a la zona de la Peülla que va dictaminar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al novembre . L’alcalde d’Alt Àneu, Xavi Llena, ha explicat a l’ACN que el motiu del recurs és el “valor econòmic que té el projecte” per a tota la comarca i que, al seu parer, pot servir per “aturar el despoblament” que viu el municipi. En aquest sentit, considera que s’ha fet una interpretació “molt restrictiva” de les normes referents al pla d’ús rector del Parc Nacional d’Aigüestortes, perquè hi cap la possibilitat que en zona perifèrica es puguin fer activitats noves sempre que hi hagi un informe favorable del patronat. L’alcalde recorda que la zona perifèrica serveix de “zona de transició” entre l’acció exterior i la zona de preservació interior actuant com a “zona d’amortiment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins