Societat

Les Fires de Sant Narcís recuperaran les atraccions

L’Ajuntament de Girona prepara el terreny per celebrar la festa, amb la incògnita del pregó i les barraques

Els quasi 150 firaires de la Devesa tindran un 30% de descompte en la taxa d’ocupació

Amb gairebé tres mesos d’antelació, l’Ajuntament de Girona ha acordat recuperar les atraccions de les Fires de Sant Narcís. Un any després de la suspensió de la majoria d’actes de la festa major, l’equip de govern, de Junts i ERC, treballa perquè hi hagi onze dies de fires al passeig de la Devesa (del dijous 28 d’octubre al diumenge 7 de novembre). “La voluntat és que n’hi hagi, sempre respectant al màxim les mesures que fixi el departament”, afirma el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats (ERC).

El consistori admet que les circumstàncies poden canviar d’aquí a finals d’octubre i principis de novembre. Amb les recents reunions amb el gremi de firaires de Girona, ha quedat clar que el recinte de les atraccions haurà de quedar delimitat –serà responsabilitat de l’Ajuntament– i que cadascun dels responsables de les fires haurà d’aplicar el protocol de Salut.

Ayats explica que hauran de donar compliment a les restriccions que hi pugui haver a la tardor i que es mouen amb més d’un escenari. “Hem d’estar preparats per si es poden fer [els actes].” El control d’aforament i els horaris condiciona l’organització dels actes. Ara a Girona hi ha toc de queda nocturn de la 1 h a les 6 h.

Esperant la normalitat

Pel gremi de firaires de Girona, la decisió de l’Ajuntament gironí és un bon començament. El seu president, Joan Bagó, assenyala: “Com abans arribem a la normalitat, millor. La majoria dels ajuntaments entenen quina és la situació dels firaires. N’hi ha hagut alguns que han hagut de plegar i posar-se a treballar [en un altre sector]”, explica.

Després d’un any sense visitar Girona, la intenció dels firaires –uns 150– és ser a la Devesa del dijous 28 d’octubre al diumenge 7 de novembre. És la principal festa de la demarcació i amb firaires d’arreu de l’Estat, amb vehicles i personal que venen de Saragossa, de Tarragona i del País Basc, entre altres punts, detalla Bagó.

La setmana passada el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat que els firaires tinguin una bonificació del 30% en la taxa “per ocupació o aprofitament especial del subsòl, sòl i vol de domini públic per a les atraccions de les Fires de Sant Narcís”. L’edil d’Hisenda, Maria Àngels Planas (Junts), va exposar que el consistori vol ser sensible a un sector molt afectat pel virus.

Si no hi ha cap impediment sanitari, Girona s’afegirà a la llista de municipis que fan la festa major i ofereixen atraccions per a infants, joves i adults. “Ja és bo que hi hagi certa normalitat. S’han fet festes a Palamós, a Sant Feliu [de Guíxols], a Hostalric, a Palafrugell…”, indica el president dels firaires.

A Salt, fa deu dies hi va haver la festa, amb atraccions al carrer Miquel Martí i Pol. Fonts municipals recorden que els cinc dies d’atraccions hi havia un punt d’entrada i un de sortida i, tot i ser a l’aire lliure, calien distàncies i anar amb mascareta.

LA XIFRA

11
dies
d’atraccions han acordat els firaires i l’Ajuntament. El moviment a la Devesa començarà el dia 28 d’octubre.

LA DATA

28.10.21
serà
el primer dia que hi haurà atraccions per Sant Narcís aquest any, segons l’acord entre l’Ajuntament i els firaires.

LA FRASE

No està definit si hi haurà concerts a la Copa. Ens hem de moure en funció de les circumstàncies
Quim Ayats
vicealcalde de girona (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries