Festes populars i fires

MONTUÏRI (Mallorca)

Ball de Cossiers

Montuïri en dansa

El preludi de les festes d'estiu d'aquesta localitat mallorquina és el 15 d'agost, dia de la Mare de Déu Morta. Per primera vegada, l'any els cossiers de Montuïri, acompanyats pel Dimoni, recorren ballant tot els carrers del nucli del poble.

Aquest grup de dansaires, l'única agrupació de l'illa que s'ha mantingut sense interrupcions al llarg de la història, està format per set homes, sis cossiers i la dama, acompanyats per la música del flabiol i el tamborí, a excepció del ball dels Mocadors que també inclou xeremies. També es caracteritzen per l'ús d'un capell ben peculiar. Tots els balls finalitzen amb el Dimoni a terra i amb la Dama que li passa per sobre, amb la victòria del bé sobre el mal. A banda de diumenge, els cossiers també actuen el dia 23 i 24 d'agost, dia de Sant Bartomeu, patró de la vila, ideal per veure millor els balls, ja que els dansaires actuen més assossegats, fet que permet una visió més completa de tots els moviments.

15, 23 i 24 d'agost. Dies 15 i 23, a les 19 h; dia 24, a les 10 h. Per tot el poble. 619 343 370.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.