Societat

Tarda de trànsit intens a les carreteres

Més de 211.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre, el 79,83% previstos fins a la mitjanit

L’AP-7 i les vies que connecten amb la muntanya, com la C-17, C-16 o C-14, han registrat cues destacades

Tarda de trànsit intens a les carreteres catalanes en l’operació tornada del cap de setmana llarg de Tots Sants, el primer clarament de tardor després del final de la majoria de restriccions per la Covid-19 i en què s’han registrat volums de trànsit similars als anteriors a la pandèmia.

Des d’aquest dilluns al migdia fins a les vuit del vespre han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 211.572 vehicles, el que representa un 79,83% dels 265.000 que el Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que es desplacin cap a l’entorn de la capital catalana fins a la mitjanit.

Segons Trànsit, el mal temps al nord i la planificació han avançat els desplaçaments de tornada respecte del 2019.

A més, hi ha hagut menys retencions en comparació amb dos anys enrere. El dia equivalent del 2019, a dos quarts de vuit del vespre hi va haver un màxim de retencions de 175 km sumant totes les retencions a tot Catalunya. Aquest dilluns, al moment de més cues (19.15 hores) han sumat 94 km, un 86% menys.

No obstant, la mobilitat ha estat intensa durant tota la tarda, en particular a l’AP-7 i a les vies que connecten amb les zones de muntanya, com la C-17, la C-16 o la C-14.

A l’AP-7 sud hi ha hagut cues de 15 km entre Roda de Berà i Banyeres del Penedès en sentit nord a causa d’un accident múltiple que ha tallat un carril. També hi ha hagut 7 km de retencions a Castellbisbal i 2 km a Cambrils arran d’un accident. A l’AP-7 nord s’han produït 10 km d’embussos entre Llinars i la Roca del Vallès i 2 km a Sant Celoni. Un altre accident, a la Roca del Vallès, ha provocat afectacions en sentit Barcelona.

També hi ha hagut aturades d’11 km a la C-16, entre Bagà i la Nou de Berguedà i 4 km més a Cercs, en sentit sud; a la C-17, amb 3 km a Ripoll i 2 km a Parets del Vallès, o a la C-14: 3 km a Organyà, 3 km a Oliana i 2 km a Ponts.

Així mateix, a l’A-2 hi ha hagut cues de 8 km a Collbató i 2 km a Cervera; a la C-55, 5 km a Castellgalí; a l’N-340, 2 km a Coma-ruga i a Vilafranca del Penedès; a la C-32 sud, 4 km a Cubelles i 2 km a Viladecans, i al tram nord de la C-32, a Mataró, s’han registrat aturades de 4 km en sentit nord a causa d’un accident, que només ha deixat 1 carril obert.

Trànsit ha destacat que els sistemes de gestió de trànsit previstos han funcionat correctament i han permès contenir les retencions en alguns trams. Poc abans de dos quarts de vuit del vespre ja no han quedat aturades al nord de l’AP-7 gràcies als carrils addicionals, la utilització del voral com a carril addicional a la Roca del Vallès i l’actuació de Mossos. A més s’han obert 11 vials al peatge de la Roca i 8 vials a Martorell.

Entre les tres de la tarda de divendres fins a les vuit del vespre d’avui dilluns han mort quatre persones en quatre accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre