Societat

El 60% dels joves té dependència de les xarxes socials, segons un estudi

Gairebé el mateix percentatge admet deixar de fer coses per connectar-se

El 60% dels joves té dependència de les xarxes socials, i gairebé el mateix percentatge, el 59,7%, admet deixar coses sense fer per connectar-s’hi. Són les conclusions d’un estudi elaborat per la infermera de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) Verónica Fernández, que ha analitzat les conductes dels estudiants a les xarxes socials en un centre educatiu de Terrassa. L’enquesta es va fer a 149 joves majors de 14 anys, tots ells estudiants d’ESO. El 68,8% de la mostra va referir gastar més de 3 hores al dia en xarxes socials, amb una elevada dependència, amb freqüència de xafardeig i actituds pro-violentes. Aquesta dependència es va veure més en noies que en nois.

L’estudi mostra que quan hi ha més freqüència de xafardeig a les xarxes creixen també més les actituds pro-violentes. Un 33% dels alumnes van declarar estar d’acord o molt d’acord amb la utilització de la violència com a defensa legítima, mentre que el 21,5% de les persones es va mostrar indiferent al respecte.

Molts dels enquestats van declarar escassa supervisió adulta. És infreqüent o nul·la en el 39,1% dels casos dels centres docents i en el 55,4% en les llars. La supervisió familiar és menor en els homes i en les persones de més edat. En canvi, es va observar que la utilització de les xarxes era segura i responsable.

L’estudi revela també una tendència a posseir les mateixes xarxes socials. Així, en el moment actual hi ha major nombre de persones utilitzant WhatsApp, Instagram i Tik-Tok que abans de la pandèmia.

L’autora de l’estudi, Verónica Fernández, ha constatat que aquesta elevada dependència de les xarxes, el xafardeig i les actituds pro-violentes suposen un elevat risc de desenvolupar ‘ciberbullying’, especialment en dones i en els més joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre