Societat

Girona rep més diners de l’esperat per a projectes de tecnologia i innovació

És una de les conclusions de l’informe ‘Tecnologia i Innovació Girona’ que s’ha presentat aquesta tarda

La Universitat de Girona ha presentat aquesta tarda la primera edició de l’Informe Tecnologia i Innovació Girona ObservaTIG, una jornada entorn a la transferència de tecnologia que pretén acostar el món de l’empresa i la universitat en aquest àmbit. Ha anat a càrrec de Gerard Lechuga, director del Patronat Politècnica, i Andrea Bikfalvi, membre del grup de recerca Gradient i també ha comptat amb els parlaments de benvinguda de la presidenta del Patronat Politècnica, Judith Viader; del rector de la UdG, Quim Salvi, i del director de la Fundació Girona Regió del Coneixement, Josep Calbó, a més de la ponència de Genís Roca.

L’informe neix de la necessitat de monitoritzar l’estat de la tecnologia i innovació en el territori gironí, entenent la contribució d’aquests dos factors en la competitivitat empresarial i el benestar socio-econòmic d’un territori. Hi han participat 165 empreses de les comarques gironines, de les quals, 52 són membres del Patronat. Algunes de les conclusions rellevants que se n’han extret és que, per exemple, a les comarques gironines es reben més diners i s’aconsegueix més finançament de l’esperat per a projectes de tecnologia i innovació. Els resultats d’ObservaTIG respecte el finançament públic estan alineats amb estudis previs. A les comarques gironines alguns indicadors són superiors a la proporció que correspondria per població i per nombre d’empreses. L’informe també mostra que els indicadors, en general, per a alguns subsectors industrials i per a les empreses del Patronat Politècnica, són superiors a la mitjana de Girona. Això comporta que poques empreses aglutinin un % elevat del finançament atorgat. Així mateix, es té molt marge de millora en la relació empresa- universitat per a fer projectes de transferència de tecnologia. Es col·labora poc, i de mitjana, amb poca inversió . L’índex ObservaTIG dóna una puntuació mitjana de 52/100 a les empreses del Patronat, indicant un ampli marge de millora. Les barreres més destacades per ambdues bandes, són la falta de coneixement del potencial d’oportunitats que hi pot haver entre empresa i universitat per a la realització d’aquests projectes.

La jornada ha acabat amb un networking clàssic, acompanyat d’un aperitiu i de la presència dels grups de recerca afins al Campus Innovació i Tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró