Societat

Estats Units

Els incendis de Hawaii ja són els més mortals en més d’un segle

És el cinquè foc forestal més letal de la història de la Unió i el primer des del 1918, després del de Cloquet, Minnesota

Les autoritats encara només han revisat un 3% de l’àrea afectada

La xifra confirmada de víctimes mortals pels incendis forestals a l’illa hawaiana de Maui ja és de 93 i es preveu que el balanç final superi, almenys, el centenar.

El governador de l’Estat, Josh Green, que dissabte va visitar algunes de les zones afectades, va advertir que la llista “continuarà augmentat” i va dir que cal “preparar la població per a això”. El polític va recordar que els morts pels focs de Maui ja superen els 85 dels focs de Camp Fire de 2018 a Califòrnia. Segons ell, “aquest és el desastre natural més gran que hem patit” i caldrà “una quantitat increïble de temps per recuperar-se’n”.

Segons les dades de l’Associació Nacional de Protecció contra el Focs (NFPA, les sigles en anglès) dels Estats Units, l’incendi forestal de Hawaii es el cinquè més letal al país d’ençà que es tenen registres, el 1871, i el primer des del foc de Cloquet (Minnesota, 1918), que va deixar 453 morts.

El cap de la policia de Maui, John Pelletier, ha advertit que la recuperació i identificació de víctimes encara està en una etapa inicial i dona per fet que la xifra augmentarà.

En aquest sentit, ha apuntat que encara només s’ha pogut inspeccionar el 3% de l’àrea afectada. Ha justificat que la calor i la humitat de Maui alenteix la feina dels gossos que cerquen cadàvers i només poden anar a la velocitat que “l’animal pugui anar”. La intensitat de l’incendi també provoca que la identificació dels cossos localitzats sigui lenta. Fins ara només s’ha establert la identitat de dues persones, que no ha transcendit.

Les autoritats van estimar dijous en un miler els desapareguts, una xifra que no s’ha actualitzat més i que dona marge per al pitjors auguris. Però a mesura que es restableix l’electricitat i les comunicacions també comencen a aparèixer supervivents que no podien contactar amb els seus familiars. És el cas d’un home de 66 anys que dissabte va poder trucar a la seva filla després de recuperar la cobertura telefònica, segons va informar la CNN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot