Societat

El número 1 a la selectivitat

Educació

La constància és, segons el seu pare, la seva principal virtut. En el seu historial acadèmic sempre ha tingut de mitjana notes d'excel·lent en amunt i a casa seva només recorden que hagi suspès un examen parcial, a primer de batxillerat. L'apassionen la biologia i la química i el seu futur universitari immediat, després de participar a l'Olimpíada Internacional de Química que se celebrarà al juliol a Budapest, passa per cursar biotecnologia a l'Autònoma de Barcelona, la carrera que en els últims cursos ha registrat la nota de tall més alta, un 8,65 aquest curs.

Res que hagi de preocupar Eduard Ansaldo, un santcugatenc que ahir va convertir-se en l'estudiant amb la millor nota de selectivitat, un 9,94, superior, fins i tot, a la mitjana de l'expedient de batxillerat, en què va obtenir un 9,7. Aquest alumne avantatjat de la Institució Cultural del CIC, un centre privat situat a la Via Augusta de Barcelona, on va arribar després d'haver completat els estudis de primària i secundària a l'escola Thau de Sant Cugat, va autodefinir-se com un estudiant perseverant, que ha portat un ritme d'estudi "constant", destinant-hi "més o menys temps depenent de cada assignatura" però, això sí, aparcant les aficions i les sortides amb els amics quan hi havia examen.

Aclaparat pels mitjans i fent un esforç per vèncer la timidesa ("és un noi molt tímid, però ho supera molt bé", va apuntar un "orgullosíssim" pare, que ahir va acompanyar-lo en una breu compareixença davant de la premsa) , el número u de la selectivitat d'enguany va citar entre les seves principals aficions "la lectura, el ping-pong i la muntanya" i va avançar que en el futur vol dedicar-se a fer recerca en el camp de la biotecnologia. "Des que he sabut que tenia un 9,94 ja no he pogut fer res en tota la tarda, i quan ja m'ha dit que era la millor nota, no m'ho podia creure!", comentava exultant el seu pare, Eduard Ansaldo, un economista que va definir el seu fill com un noi "normal, estudiós, però no més que altres".

Segona i tercera notes
Anna Cornella, de l'IES Alsines de Girona, ha sigut, amb un 9,78, la segona nota més alta de la selectivitat. "Sempre he estudiat molt, però aquesta nota no me l'esperava. Encara no ho he celebrat, perquè que he sigut la segona de tot Catalunya m'ho acaben de dir fa una hora", va explicar la jove, que vol fer dret.

La tercera millor nota de Catalunya ha sigut una noia de Lleida, Ares Llop, de l'IES Samuel Gili i Gaya. Ha tret un 9,73, després d'haver superat el batxillerat amb un 10. Li agraden les llengües, sobretot el llatí, i estudiarà filologia catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.