Societat

La selectivitat tindrà un examen per apujar la nota

Societat

El consell de ministres va aprovar ahir la nova proposta de selectivitat que s’aplicarà a partir del juny del 2010 i que incorporarà com a principal novetat que els alumnes puguin fer una prova voluntària per apujar la nota final sobre assignatures relacionades amb la carrera que volen cursar. Seran les universitats qui determinaran quines matèries de modalitat de batxillerat són prioritàries i puntuen més per accedir a cada titulació.

Una altra novetat és la introducció d’una prova oral d’idioma –ja sigui d’anglès, alemany, francès, italià o portuguès–, que entrarà en vigor l’any 2012, per tal que els centres adaptin la metodologia d’ensenyament adequada per superar aquesta prova. A més, per aprovar la selectivitat els alumnes hauran d’acreditar una mitjana de 5, i només es mantindrà excepcionalment l’actual aprovat amb un 4 si l’estudiant té una qualificació de 6 o més en el batxillerat.

La nova prova es dividirà en dues fases. La primera, igual que l’actual, consistirà en l’examen de les matèries comunes –llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història o filosofia. En aquesta primera fase s’hi afegirà un examen d’una assignatura de modalitat escollida per l’alumne que correspongui a una de les tres vies del batxillerat (arts, ciències i tecnologia o humanitats i ciències socials).

La segona fase està enfocada a aquells alumnes que vulguin competir per una plaça en una titulació amb més demanda. D’aquesta manera, podran apujar nota fent exàmens tipus test sobre altres matèries relacionades amb la carrera a què aspiren, encara que no s’hagin cursat durant el batxillerat, i que seran determinades per cada universitat a principi de curs.
Per altra banda, els titulats en FP de grau superior podran accedir directament a la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.