Societat

Convoquen a una manifestació d'estudiants contra el procés de Bolonya per al 6 de març

La marxa es farà a Barcelona i tancarà una setmana de xerrades i conferències sobre el nou marc universitari europeu

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) ha convocat els estudiants i membres de la comunitat educativa a participar el pròxim 6 de març en una manifestació pel centre de Barcelona contra la reforma de l'educació superior que suposa el procés de Bolonya.

Aquesta manifestació, que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat, s'ha previst com a colofó a una setmana de xerrades i conferències a les universitats per informar els estudiants sobre els canvis que comportarà l'adaptació del model universitari al marc europeu.

'Surt al carrer. Parem Bolonya'
Amb el lema "Surt al carrer. Parem Bolonya", la PMDUP pretén congregar milers d'estudiants en contra d'un procés de reforma que es posarà en marxa el pròxim curs i que, denuncien, amaga la voluntat de privatitzar les universitats, a més de dificultar l'accés a l'educació superior dels sectors més desafavorits socialment.

Un centenar d'estudiants ha assistit avui a una conferència sobre la situació actual de les universitats catalanes i els reptes que es plantegen organitzada per la PMDUP a la facultat de Física de la UB, en la que han participat, entre d'altres, el professor titular d'Economia Aplicada de la UAB, Arcadi Oliveres, i el catedràtic de Matemàtica Aplicada i exrector de la UPC, Josep Ferrer.

Oliveres ha situat l'actual reforma del sistema educatiu en el marc més general d'una economia liberalitzada on "fins i tot els líders dels partits polítics no són més que peons" en un joc que es mou en un àmbit internacional i en el que les decisions les prenen, segons ell, no més de 50 persones.

El professor de Política Econòmica i Estructura Econòmica Mundial de la UB, Ramon Franquesa, ha donat suport també a les mobilitzacions contra el procés de Bolonya, que provocarà, segons el seu parer, "un retrocés d'entre 30 i 40 anys respecte al paper social de la universitat".

Franquesa ha denunciat que els ciutadans europeus no han estat consultats sobre un procés de reforma universitària de gran importància que "degrada l'estat del benestar" i "elititza la universitat", a més de reduir l'autonomia universitària ja que deixarà les direccions de les universitats en mans del mercat. "Estem convertint la universitat en una escola de Formació Professional de les empreses en les quals es formarà a tècnics destres en determinades tècniques, però on no haurà espai per a la crítica", ha assegurat.

En aquest sentit, l'exrector de la UPC Josep Ferrer ha advertit també que l'objectiu de la reforma "és formar capital humà i no ciutadans il·lustrats i crítics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona