Societat

Els Mossos desallotgen a la cinquantena d'estudiants tancats en la UAB que protestaven contra el Pla de Bolonya

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit a la cinquantena d'alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que estaven tancats a la Facultat de Filosofia i Lletres per a reclamar al rectorat que com organisme educatiu es declari insubmís a les reformes de la LOU-LOC i al procés de Bolonya.

Els agents s'han trobat amb la resistència d'un centenar de joves, i el desallotjament ha acabat amb 37 alumnes identificats. Els Mossos han afirmat que no hi ha hagut ferits, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat que hi ha hagut "diversos estudiants ferits i contusionats".

Tancats des de l'una del migdia
Els alumnes han ocupat aquest migdia a partir de les 13 hores la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i s'han tancat a l'edifici, bloquejant almenys una de les entrades amb una "barricada".

Els universitaris s'han manifestat en contra del procés de Bolonya, però sense oblidar el missatge electoral, en aquesta cas dirigit al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui "convé que recordi les seves promeses de paralitzar el pla educatiu de la LOU", ha assegurat un dels estudiants. El secretari general de la universitat, Rafael Grassa, ha dit que són "inacceptables" les exigències d'"un grup minoritari", i ha volgut remarcar l'actitud "violenta, intolerant i feixista" d'aquests alumnes.

A més, ha reconegut que ja des del migdia els Mossos d'Esquadra estaven al corrent de la situació, i malgrat l'intent d'arribar a un acord amb els convocants per a negociar la sortida de l'edifici, la policia catalana ha desallotjat els alumnes per ordre del rector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona