Societat

Els estudiants ocupen la Facultat de Biologia de la UB i la de Psicologia de la UAB

Pla Bolonya

Els estudiants han començat a ocupar aquest dilluns i de manera indefinida l'edifici Margalef de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona per mostrar el seu desacord per la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, segons ha anunciat l'assemblea de Biologia i Ciències ambientals en un comunicat. Per la seva banda, uns 80 estudiants també contraris al pla Bolonya, han ocupat la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'ocupació de la Facultat de Biologia durarà fins que "hi hagi un compromís ferm de diàleg". Asseguren que es durà a terme "de manera pacífica i respectuosa amb el material i els espais físics de la facultat, sense perjudicar l'activitat acadèmica" i que reconvertiran els espais de la facultat "en espais de debat i formació gestionats pels estudiants", en els quals es tractaran aspectes relacionats amb el pla de Bolonya, tal com s'ha fet a l'edifici central de la Universitat de Barcelona.

Els estudiants demanen que es comenci un procés de "debat ampli, públic i obert" amb la participació de diversos agents socials per definir quin és el model d'universitat pública de qualitat. També sol·liciten la retirada els expedients a 31 estudiants de la UAB sancionats arran d'una assemblea celebrada el mes de març passat. Per últim, demanen la celebració de referèndums en totes les universitats públiques catalanes perquè la comunitat universitària voti a favor o en contra del pla de Bolonya.

Ocupen Psicologia de la UAB
Uns 80 estudiants de la UAB han ocupat aquest dilluns la Facultat de Psicologia per protestar contra el pla de Bolonya. Fonts dels estudiants han indicat que a primera hora del matí han informat per les classes la resta d'estudiants de les seves intencions i que al llarg del dia preveuen realitzar diverses xerrades i conferències sobre l'aplicació del pla.

L'ocupació d'aquesta facultat es produeix després que altres estudiants de la UAB es van tancar a les facultats de Lletres i Ciències de la Comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva