Societat

moda

La 080 homenatja la firma centenària Sita Murt

Sita Murt l’any 1984 va posar-se al capdavant de l’empresa Esteve Aguilera, que havia fundat a Igualada el 1924 un avantpassat del seu marit, Toni Aguilera, especialitzada en gènere de punt. Ella, filla de l’amo d’una adoberia d’Igualada, ja feia anys que treballava de dissenyadora, però va ser a partir dels anys vuitanta, quan ja duia les regnes de l’empresa de la família política, que la firma es va consolidar en l’àmbit internacional i va començar a participar en passarel·les de tot el món. L’any 2004 la firma passa a dir-se Sita Murt, una marca que ha transcendit la seva creadora, que va morir el 2014. Avui Sita Murt –amb les dissenyadores Anna Porta i Raquel Cardona al capdavant– té desenes de punts de venda a tot el món i tres botigues pròpies a Barcelona, una a Girona, una a València i dues a Madrid. I dues botigues outlet més a Viladecans i a Igualada.

La nova edició de la 080 Barcelona Fashion que comença avui –impulsada pel Departament d’Empresa i Treball a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)– li ret homenatge. Les desfilades de la 080 es faran dintre del Recinte Modernista de Sant Pau i la de Sita Murt serà el plat fort del dia, a dos quarts de nou del vespre, la darrera. “No sempre podem celebrar el centenari d’una marca catalana i avui ho podem fer i hem de valorar-ho”, explica Agnès Russiñol, directora del CCAM.

La plataforma 080 per promocionar la moda i les marques de moda catalanes s’inaugura aquest migdia i poc després ja ve la primera desfilada, que serà la d’Escorpion, marca nascuda el 1929 també a Igualada i que també té el gènere de punt en el seu ADN. Ja a la tarda serà el torn de la marca Simorra; després desfilarà Hoss Intropia (que presentarà la seva col·lecció Holi, inspirada en el festival de primavera hindú), i, abans de Sita Murt, Lola Casademunt by Maite, els dissenys de Maite Casademunt, filla de la creadora Lola Casademunt.

Escorpion presenta la col·lecció Re-connection, un “viatge a través del temps i de l’espai, un fil que uneix el passat i el futur; un lloc on els camins es creuen, les connexions es produeixen i els sentiments es transformen en idees”. La gran novetat de la firma és que aquest 2024 la dissenyadora barcelonina Jessica Raya ha pres el relleu de Carles Gràcia com a directora creativa de la firma.

Simorra presentarà la seva col·lecció The art of braiding inspirada en la connexió “de totes aquelles dones que trenaven les seves històries en comunitat, com a símbol de força, valentia i unió, apostant per una vida col·lectiva”, i Lola Casademunt by Maite presentarà una col·lecció de colors vius i estampats cridaners, amb formes inspirades en el moviment artístic art pop dels anys seixanta.

moda



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona