Societat

societat

Jutgen un acusat que s’enfronta a 5 anys i mig de presó per fer tocaments a una menor

L’Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s’enfronta a 5 anys i mig de presó per fer tocaments a una nena de 13 anys a Figueres l’agost del 2020, segons informa l’ACN. D’acord amb el que argumenta la fiscalia, el processat era la parella de l’àvia de la menor i acusat i víctima tenien una relació “assimilable a la paternofilial”. L’acusació pública sosté que, el dia dels fets, l’acusat va entrar a l’habitació de la menor, se li va llançar a sobre i li va tocar els pits. La nena va aconseguir escapolir-se i avisar la seva àvia. La víctima ha declarat a porta tancada.

En una data que no s’ha pogut concretar però que va ser al llarg del mes d’agost del 2020, segons l’escrit d’acusació, el processat va entrar a l’habitació de la víctima, que aleshores tenia 13 anys, se li va llançar a sobre, li va treure la samarreta i li va fer tocaments als pits. La menor el va empentar, va aconseguir fugir i va anar a avisar la seva àvia, que es trobava en una altra habitació del domicili.

L’àvia de la menor ha explicat que va portar les tres germanes des de Colòmbia a viure amb ella per protegir-les i ha posat en dubte el relat de la víctima. De fet, ha arribat a dir que creu que és “mentida”. Segons la seva versió, la relació entre la denunciant i l’acusat va ser bona fins que la víctima va començar a anar a l’institut i a tenir mal comportament. La dona remarca que la nena va anar “acumulant ràbia” cap al processat perquè era qui li descobria mentides o li trobava objectes que havia robat i li explicava a ella, que acabava renyant la menor.

Per això, tant l’àvia com el processat sostenen que la nena es va inventar els presumptes abusos com a venjança. També han relatat que, després de la denúncia, la Generalitat va declarar la menor en desemparament i va anar a viure a un centre d’acollida. Les dues germanes més petites continuen convivint amb la parella.

L’Equip d’Assessorament Tècnic Penal que va valorar la víctima conclou que el seu relat “no té indicis de fabulació ni de tergiversació” i que tampoc van apreciar cap intenció de perjudicar l’acusat: “Hi havia patiment perquè no la creien”.

La fiscalia sosté, en base a la declaració de la menor i a l’informe pericial, que hi ha suficients proves per condemnar el processat com a autor d’un delicte d’abús sexual a 5 anys i 6 mesos de presó.

La defensa, per contra, argumenta que hi ha contradiccions nuclears en la seva versió i que la mala maror a nivell familiar no descarta que hi hagi ànim espuri. Per això, demana l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona