Societat

GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

Prop d’un centenar de famílies gironines han estat víctimes d’un engany a l’hora de contractar un viatge a Eurodisney per Setmana Santa que han pagat i que no han arribat a fer. Els afectats van contractar un paquet a l’agència gironina Òrbita (el minorista) per visitar el parc d’atraccions de París durant quatre dies (tres nits) amb avió, hotel i desplaçaments inclosos. Finalment, però, el dilluns de Setmana Santa van saber que s’havia cancel·lat el viatge “per seguretat” i que els serien retornats tots els diners –amb indemnització inclosa, els van dir– al cap de pocs dies.

A hores d’ara qui havia actuat com a majorista, que és qui havia rebut els diners transferits a través d’Òrbita, no ha tornat els diners a ningú. Ha estat l’agència gironina, que ha estat suposadament també víctima de l’engany, qui ha retornat bona part dels diners als afectats que no han pogut fer el viatge. L’engany que denuncien s’hauria elevat fins a 85.000 euros segons el primer càlcul, tot i que no descarten que pugui créixer més.

Segons confirma l’advocat de l’agència Òrbita, Carles Ribas, els dos socis de l’empresa presentaran aviat una denúncia contra Anna Vicente Osed, que ha actuat com a majorista en aquesta operació. Ribas està convençut que es tracta d’una estafa. “Presentarem la denúncia i podrem acreditar l’estafa. Tenim clar que qui presumptament l’ha comès vol que això es transformi en una reclamació civil, però tenim clar que és una clara apropiació indeguda de diners i una estafa.” En nom dels socis de l’empresa, Ribas afirma que els seus representats “volen solucionar al més aviat possible a tota la gent la pèrdua d’aquests diners i ho estan fent en la mesura que poden”.

Només taxes

Els paquets per anar a Eurodisney eren un producte anomenat FamTrip, una modalitat de comercialització en què se suposa que es paga només taxes i guany per l’intermediari. Anna Vicente Osed s’havia presentat a l’agència com un “majorista molt potent” i va actuar donant sempre la cara. Ho va fer fins al punt d’arribar a convocar una reunió presencial a l’hotel Ultònia el 4 de març passat en què van assistir molts dels que havien contractat el paquet. Segons asseguren els mateixos afectats, Vicente va dirigir la reunió, en què hi havia també els dos socis de l’empresa Òrbita.

Bocaorella

Una de les afectades gironines, que vol mantenir l’anonimat, explica que van conèixer l’oportunitat de fer aquest viatge a través de “coneguts”.“Ens oferien quatre dies i tres nits a un preu rebentat. Ens van vendre un paquet de família per a quatre persones, dos adults i dos nens, per 1.200 euros.” Quan es va anar descobrint l’engany alguns van retreure a Vicente el seu historial i ella es va defensar amb una certa vehemència i negant allò que li retreien.

En la reunió del dia 4 qui actuava com a majorista és qui va oferir les explicacions als convocats. “Ens va presentar fotografies, ens va explicar el pla de viatge i ens van descriure al detall què faríem. Vam sortir de la reunió molt tranquils i convençuts. La preocupació va començar més tard.” L’afectada, contactada per aquest diari, diu que està convençuda que l’agència Òrbita és tan víctima de l’engany com ho han estat tots. Bona part dels afectats han recuperat els diners pagats perquè l’agència ho ha cobert.

Precedents

Vicente ja va ser acusada l’any 2010, quan era propietària d’una agència de viatges de Lliçà d’Amunt, d’haver estafat un home gran de 94 anys i la seva filla, però va ser absolta per un tribunal l’any 2015. En aquella ocasió, la sentència va donar per provats els fets, però també va certificar que no eren constitutius d’un delicte d’estafa. Recentment, també ha estat acusada d’oferir vols a la Palma durant l’erupció volcànica del 2021 i entrades a curses de Moto GP i haver enganyat els compradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia