Societat

habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

El Govern ha interposat un contenciós administratiu a l’Audiència Nacional contra l’índex de preus del lloguer fixat pel ministeri d’Habitatge del govern espanyol que ignora l’índex aprovat per l’executiu d’ERC. La consellera de Territori, Ester Capella, ha informat en roda de premsa que no demanaran mesures cautelars per tal de no suspendre l’aplicació de l’índex estatal mentre no es resol el contenciós que pretén validar la combinació dels dos índexs de referència. “No fem altra cosa que complir la llei i el que havíem acordat amb la ministra abans que es despengessin publicant un únic índex mentre que no donen resposta al requeriment. Ens obliguen a anar als tribunals”, ha afirmat Capella en declaracions recollides per ACN.

La consellera critica que el ministeri menysté els acords pactats entre els dos governs així com el mateix redactat de la llei estatal d’habitatge que contempla un “sistema d’índexs i no d’índex” únic. Capella recorda que, precisament, les divergències entre ambdós governs sobre la voluntat del català d’aprovar el seu propi índex va ser el debat de fons que es va fer en paral·lel a la tramitació de la llei estatal: “No ens inventem les coses. Els acords polítics es mantenen i, si t’has equivocat, mala sort”.

El govern ja va avançar que faria tots els passos per defensar l’índex català. Així, el 5 d’abril, la conselleria va enviar un requeriment previ al ministeri perquè esmenés la resolució. Passat un mes sense que la Generalitat hagi rebut cap resposta, el govern ha presentat contenciós. Capella es mostra indignada per l’incompliment del pacte al que, segons ella, es va arribar: “La resposta del ministeri continua sent el silenci respecte al que se li reclama. És inversemblant. La perplexitat de la consellera en aquesta qüestió arriba a límits que no són suportables. L’Estat incompleix les seves pròpies lleis”.

Territori defensa que l’aplicació combinada dels índexs estatal i català comportaria una reducció dels preus de lloguer que s’estan pagant actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]