Societat

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

Temps de Flors mostra aquest any els somnis dels infants gironins. El passadís dels somnis és el projecte de la zona comercial U que omple aquests dies el carrer Nou. Quaranta-tres escoles, llars d’infants i escoles d’educació especial participen en la proposta d’enguany, on es pot descobrir la imaginació, el món fictici i les il·lusions dels més menuts.

Com cada any l’escola Taialà ha participat al festival. Enguany, però, ha estat especial perquè estan d’aniversari: celebren 50 anys, un fet que han volgut reflectir en el muntatge floral. En aquesta edició, doncs, han creat una casa ja que “ens sentim l’escola com si fos casa nostra”, explica orgullosa Maria Cabezas, directora del centre. Quan s’entra a dins, les parets de l’habitatge estan plenes de fotos commemoratives d’aquests 50 anys. “El nostre somni ha estat un record de tot aquest temps”, exposa, i subratlla el projecte perquè es treballa amb totes les classes. “És molt participatiu i democràtic i, a més, involucra tots els pares i mares, ja que als infants els encanta passejar-hi per mostrar la feina feta.”

Comparteix la implicació de tots els cursos l’escola Bosc de la Pabordia, que en aquesta edició ha volgut plasmar la setmana d’art que cada any es porta a terme al centre i que aquest 2024 està relacionada amb els lligams, que “també estan implicats amb els somnis”, exposen des del centre. Pau, amistat o amor són alguns dels missatges que es poden llegir en el muntatge de l’escola Àgora, que són respostes que els alumnes van escriure a la pregunta sobre quins serien els seus somnis per a un món millor.

L’edat no és impediment per participar al festival. Un exemple el trobem a l’escola bressol Cel Blau, en què cada any se les empesquen perquè els més menuts hi intervinguin. Ja sigui plasmant les mans amb pintura, dibuixant una flor o enfilant un macarró, aquest any han creat un cel de somni, amb un gran arc de Sant Martí, estrelles i fins i tot un globus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia