Societat

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

Fundador dels Amics dels Museus Dalí

L’activista cultural Josep Maria Ortega i López, ha mort segons ha publicat el digital l’Empordà.

De petit va traslladar-se amb la família a viure a Figueres i va iniciar-se en el món de la comunicació treballant a Ràdio Popular de Figueres (1977-1978) i al setmanari Ampurdán. Va publicar monografies sobre la Penya Taurina de Figueres, sobre Dalí i els toros i sobre els 15 anys (1969-1984) de la desapareguda discoteca Scopas, d’Empuriabrava. També va formar part de l’espai expositiu del celler Espelt de Vilajuïga on va coordinar mostres, presentacions i exposicions amb artistes i escriptors de renom.

Es va fer membre del col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya i durant el període de 1988 a 2003 va exercir de cap comercial del setmanari Hora Nova on va realitzar diferents monogràfics com: Nadal a l’Empordà, Les Fires de Santa Creu en el record, Guia d’escultures i monuments als carrers de Figueres i Tradicions nadalenques.

Era un gran enamorat de Dalí i el 1993 va participar en la fundació de l’Associació d’Amics dels Museus Dalí amb l’objectiu de promoure, estimular i recolzar accions culturals. Per fer-ho va impulsar iniciatives ben diverses com ara conferències, concerts, sortides o concursos com Aparadors Surrealistes, Creus de Maig de Figueres i Allioli Surrealista. L’any 2023, ell i altres socis destacats, van rebre un homenatge per part de l’Ajuntament com a agraïment a les accions promogudes des de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.