Societat

enogastronomia

Dotze hotels participen al ‘Tapa Tour’

Durant deu dies l’alta gastronomia en forma de tapa i maridada amb vins i caves es podrà provar en alguns dels millors hotels de la ciutat

Dotze hotels de Barcelona – el Claris Hotel & Spa, el Cotton House Hotel, el Grand Hyatt , l’Hotel Arts, el Majestic Hotel & Spa, l’NH Collection Gran Hotel Calderón, el Torre Melina Gran Melià Hotel, l’AC Hotel Victoria Suites, l’Alexandra, l’Antiga Casa Buenavista i el Paxton– participen a partir demà i durant deu dies a la nova edició de l’Hotel Tapa Tour, on tots els ciutadans poden anar a prendre una tapa i maridar-la amb vins i caves a uns preus populars (que oscil·len entre els 9 i els 14 euros).

Obrir-se a la ciutat

Els hotels de la ciutat amb aquesta iniciativa volen apropar i obrir els establiments a tota la ciutadania, que no siguin només reductes per als turistes que s’hi allotgen. Aquests hotels poden agradar molt els visitants que hi van només a prendre una tapa i una copa ja que els jardins, els salons, els menjadors, les barres dels bars i les terrasses, tots amb una decoració impressionant, son espai molt desconeguts pels propis veïns de la ciutat. Amb l’Hotel Tapa Tour el ciutadà té l’oportunitat de visitar aquests espais i provar les tapes especials. No s’ha de demanar hora ni apuntar-se a cap web. Els hotels participants tenen una guia per als clients, perquè puguin completar l’itinerari.

Hi ha tres tipus de tapa en cada hotel, una Tapa Nacional, que es marida amb un vi Ribera del Duero, una Tapa Fusió, que es marida amb cava, de la DO Cava, i una Tapa Dolça que es marida amb un còctel. Per exemple: a l’Antiga Casa Buenavista, un hotel amb restaurant que està a la Ronda de Sant Antoni, a l’apartat de Tapa Nacional s’ofereix un platet de “fricandó de vedella amb moixernons frescos” amb un vi Mosaico de Baco 2019, D.O. Ribera del Duero. La Tapa Fusió consisteix en un “sashimi de bacallà a la catalana” amb un escumós de la DO Cava Juvé & Camps Milesimé Chardonnay Gran Reserva i la Tapa Dolça és una “infusió de maduixes amb nata i vainilla de Madagascar” amb un còctel St.Germain Spritz.

Al web hoteltapatour.com es poden consultar les tapes que ofereixen tots els hotels que participen en aquesta iniciativa i el seu preu.

La DO Cava insisteix que els escumosos son ideals per maridar amb l’alta gastronomia. Aquesta és la idea que vol transmetre la DO Cava atès que no tothom coneix encara la qualitat dels escumosos del país (no només els que fan els grans cellers) i molta gent té la idea, encara, que el cava s’ha de prendre a les postres o per celebracions especials.

“El cava és un producte d’enorme versatilitat i sense competència per a maridar-se amb la millor gastronomia de tot el món”, manté Javier Pagés, president de la DO Cava, que celebra que una selecció d’excel·lents caves ecològics de llarga criança, tots ells de Guarda Superior (Reserva o Gran Reserva), s’aliï amb les creatives tapes hoteleres barcelonines d’aquesta nova edició de l’Hotel Tapa Tour.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.