Societat

FIGUERES

Tanca el bar que prohibia l’entrada a les dones

El bar de Figueres multat amb 10.001 euros per prohibir l’entrada a les dones ha tancat, informa l’ACN. Segons fonts municipals, l’establiment, que acumulava altres infraccions menors per irregularitats administratives, ha abaixat la persiana després de rebre la samció. La Guàrdia Urbana va descobrir la infracció durant una inspecció al local, que havia rebut diverses queixes veïnals. Els agents van descobrir que havia tret el cartell al bany de dones i que l’utilitzava de magatzem. Aleshores, els responsables de l’establiment van justificar l’actuació dient que no hi podien entrar. La policia va incoar un expedient per una infracció molt greu de discriminació per raó de sexe.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, remarca que “com a societat i com a ciutat”, no es pot permetre que “no es respectin els drets i les llibertats de les dones” i que “tenir una cultura o costums diferents no justifica en absolut trepitjar o menystenir” aquests drets. “Volem una ciutat que avanci en la cohesió i el progrés social, i això passa imprescindiblement per entendre i respectar els nostres valors i les nostres lleis”, afegeix.

Fonts municipals apunten que està previst que en el seu lloc s’hi obri una escola d’idiomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia