Societat

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

Les obres per rehabilitar La Torre, una finca de 425,20 m2 situada a la carretera de Barcelona i protegida com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), ja han començat. L’import d’adjudicació de l’obra és de 834.765,68 euros, i l’ajuntament ha rebut una subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de 420.211,20 euros. La data límit per tal d’acabar els treballs és el 30 de setembre d’aquest 2024.

L’objectiu de la rehabilitació consisteix a condicionar l’edifici per tal que pugui acollir un nou equipament públic municipal; amb espais de sales polivalents de diverses dimensions, que permetin dur a terme tant reunions com activitats diverses. La proposta d’actuació “respecta i consolida els trets principals de la identitat de l’edifici; la seva volumetria exterior, i els elements constructius històrics més representatius”, exposa el consistori. A la vegada, la seva rehabilitació ha de dotar l’immoble “de les prestacions pròpies dels requisits de seguretat, confort i sostenibilitat contemporanis”.

Proposta popular

A principis del 2022 es va realitzar un procés de votació, coincidint amb la Fira de les 40 Hores, per tal que la ciutadania pogués escollir entre 4 projectes diferents que s’havien presentat per rehabilitar La Torre. Les obres que s’hi estan fent actualment responen a les idees que es plasmaven a proposta finalment escollida.

L’any passat es va obrir un primer concurs per a la seva adjudicació, que va quedar desert. I posteriorment s’ha realitzat un segon concurs incrementant el pressupost, i aquest ha estat el que finalment ha trobat adjudicatari, l’empresa CONSTRUO Construccions Generals SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia