Societat

El jutjat ordena presó amb fiança de 5.000 euros per a un comissari de la policia espanyola per la trama dels prostíbuls

La titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó de Luis G. G., comissari en cap de la policia espanyola per la seva implicació en la trama dels prostíbuls Saratoga i Riviera. Tot i això, el policia pot eludir la presó si paga una fiança de 5.000 euros. La jutgessa li imputa els delictes de suborn i revelació de secrets, tot i que el fiscal també l'acusava d'afavoriment de la prostitució i immigració il·legal.

Luís G. formaria part dels funcionaris policials que van acceptar suborns dels responsables dels prostíbuls a canvi d'informar-los quan hi haguessin batudes de la policia espanyola contra les prostitutes que hi treballaven.

Per aquest cas ja estan a la presó quatre persones més, entre elles Andres O. exinspector que ara treballava com a responsable de seguretat d'una empresa de joieria. A la presó també hi són dos responsables del club Saratoga i un del Riviera.

Per aquesta causa estan en llibertat però imputats amb càrrecs sis persones més, entre personal dels clubs i agents i exmembres del Cos Nacional de Policia (CNP).

El sindicat de CNP, Confederació Espanyola de Policia ha criticat la investigació que estan fent els Mossos per aquesta suposada trama de corrupció, i la forma en què van detenir al comissari en cap. En aquest sentit, el sindicat destaca que la detenció s'ha de fer sense perjudicar el detingut i els Mossos el van capturar "en el seu domicili davant de la seva família". A més, Confederació Espanyola de Policia indica que el comissari va voler comparèixer davant de la jutgessa la setmana passada. El sindicat recorda que els detinguts tenen dret a la presumpció d'innocència, i que els Mossos van actuar de forma "poc respectuosa".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.