Societat

El mercat del Bon Pastor serà el primer de la ciutat que tindrà pisos a sobre

Barcelona

Un cop remodelat, el mercat del Bon Pastor serà el primer de la ciutat que tindrà habitatges a sobre. La intenció de l'Ajuntament és aprofitar la reforma, inclosa al pla d'actuació municipal d'aquest mandat, per construir-hi un centenar de pisos protegits. De moment, la construcció de l'estructura que acollirà provisionalment les parades al carrer Sant Adrià s'ha avançat uns mesos gràcies al pla Zapatero i està previst que comenci d'aquí unes tres setmanes.

El fons estatal aprovat la tardor passada destina 13,5 milions d'euros a introduir millores en divuit mercats municipals, sobretot climatització, nous accessos i ascensors, lavabos i recollida d'escombraries. Aquesta pluja de diners s'afegirà als 125 milions d'euros que el bipartit vol gastar-se en els mercats públics fins al 2011 i suposa una inversió "sense precedents" en aquest tipus d'equipaments, ja que superarà els 138 milions d'euros totals.

Tanmateix, les obres del mercat provisional del Bon Pastor no són les úniques que s'avancen a la primavera pels diners del govern central. El mateix passarà amb els mercats de Sants, el Ninot i la Vall d'Hebron. En el cas del Ninot, l'Ajuntament preveu iniciar el 22 d'abril que ve les obres a la plaça del doctor Ferrer i Cajigal, davant de l'Hospital Clínic. Al mercat de la Vall d'Hebron, les parades provisionals es faran dins del recinte actual perquè el nou es farà al costat.

La Llibertat, al setembre
Pel que fa al mercat de la Llibertat, a Gràcia, la inauguració s'ha endarrerit uns mesos i no obrirà les portes fins el setembre. Segons va admetre ahir el regidor de Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, la raó del retard és la situació de crisi, que ha portat molts paradistes a demanar al consistori més temps per fer-se les botigues.

"L'obra civil ja està feta i ara els paradistes s'estan fent les seves parades. És cert que tot ha anat una mica més lent del que hauríem volgut per la situació econòmica", va dir. A cada venedor del mercat de la Llibertat la parada li costa 60.000 euros de mitjana.

El lífting integral de la Llibertat ha estat un gran repte des del punt de vista tècnic perquè s'ha hagut d'aguantar l'estructura metàl·lica mentre s'excavaven les plantes subterrànies. La reforma d'aquest mercat, que servirà de referent per remodelar el de Sant Antoni, va acompanyada de la reurbanització que el districte de Gràcia vol fer de tot el seu entorn, que també paga el fons ZP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.