Societat

Iniciativa legislativa popular contra els toros

CiU anuncia que "molt probablement" donarà llibertat de vot als seus diputats

La plataforma Prou ha presentat aquest dijous al Parlament una iniciativa legislativa popular (ILP) per prohibir les curses de braus, i per defensar la petició han aportat 180.169 firmes, tres vegades més de les 50.000 requerides.

Just el dia que s'ha rebutjat la tramitació d'una ILP per prohibir els transgènics –i dues setmanes després que la mesa del Parlament barrés el pas a la proposta popular d'una llei per convocar un referèndum d'autodeterminació–, els promotors d'aquesta altra iniciativa han lliurat les firmes necessàries per començar tot el procés, que hauria de desembocar en un debat de totalitat al Parlament.

Leonardo Anselmi, un dels promotors, ha explicat que pretenen modificar la llei de protecció animal, que prohibeix la mort i maltractament d'animals en espectacles públics, però amb l'excepció dels toros. "L'argument de cultura i tradició ens serveixen per explicar la tauromàquia, però no per justificar-la", ha al·legat.

Ha indicat que Catalunya té la millor llei de protecció dels animals, i que la sensibilitat en aquest assumpte és innegable, però ha afegit que el toro també és un animal, recordant que Barcelona va tenir tres places de toros però la tradició no va quallar a la societat.

Pel que fa als suports que obtindrien per tramitar aquesta ILP, ha assenyalat que ERC i ICV-EUiA sí que hi estan disposats, al contrari que el PP. Ha dit que desconeix les posicions del PSC i de CiU.

La plataforma Prou confia que "la classe política catalana serà receptiva amb aquesta petició dels ciutadans".

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assenyalat que a alguns diputats del seu grup els genera simpatia la iniciativa, i s'ha inclòs en aquest grup.Tanmateix, ha afegit que no es tracta d'una opinió unànime en el grup, de manera que "molt probablement" permetran la llibertat de vot als diputats. El PSC encara ha de decidir la seva posició sobre aquesta qüestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.