Societat

Sis morts per la grip nova en una setmana

Ja són 18 les víctimes mortals causades pel virus a Catalunya

Dues nenes de 5 i 13 anys sense patologies prèvies i quatre persones que sí que tenien altres malalties –una nena de 12 anys, una nena de 4 anys, una dona de 36 i un home de 52– són les últimes víctimes mortals del virus de la grip A/H1N1 a Catalunya durant l'última setmana –des del dijous 12 de novembre fins ahir, dimecres 18–, segons les dades del balanç de la conselleria de Salut.

Amb aquestes morts, ja són 18 les víctimes causades pel nou virus. La xifra suposa un augment considerable respecte de les morts registrades fins ara, si bé el virus registra una estabilització en les xifres d'ingressos a urgències respecte de la setmana passada, amb 6.480 adults i 406 nens.

L'índex d'incidència també es manté en nivells semblants, ja que dels 483,77 casos per cada 100.000 habitants s'ha passat a 497,04, el doble que en els primers dies de novembre.

El nombre d'ingressats a Unitats de Cures Intensives (UCI) es va elevar fins a 27 pacients, cinc més que en la setmana passada.

Fins ara, des que es va detectar el nou virus, s'han produït a Catalunya 232 casos greus de grip A –els últims cent, en una setmana–, dels quals 151 ja han estat donats d'alta,18 han mort, 27 continuen ingressats a l'UCI i els 36 restants corresponen a persones que estan ingressades a planta.

La incidència més important del virus coincideix amb una "gran circulació d'altres virus respiratoris", ja que del total de mostres respiratòries que han resultat positives a l'anàlisi dels laboratoris, un 70% correspon a la grip A i el 30% restant a altres virus.

L'afectació continua sent superior en el cas de menors de 5 a 14 anys, tot i que la majoria de casos segueixen presentant una simptomatologia lleu, amb una recuperació en pocs dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crítiques a l’Estat per a un projecte aparcat de l’N-II que ha fet gastar “temps i diners”

sant julià de ramis / sarrià de ter
SOCIETAT

La cooperativa de l’Aldea vol prorrogar tres anys el retorn dels fons entrampats

L’Aldea
economia

Lola Casademunt premiada per la seva expansió internacional

granollers
enogastronomia

La DO Penedès premia els seus millors vins

vilafranca del penedès

Una síndrome hereditària originària de la Garrotxa

Banyoles
Pere Costa i Vilanova
Mestre i pedagog

“Formar mestres entre gent de l’ofici és una necessitat”

Girona
Girona

Temps de Flors multitudinari i adaptat al canvi climàtic

Girona

Fires al sac!

Vilafranca del Penedès
Medi ambient

Collserola i pagesia s’alien per fer respectar camps i ramats

Barcelona