Societat

Catalunya ja ha administrat 60.000 dosis de vacunes als centres de salut en una setmana

Salut ha comprat 1.514.270 vacunes, que tenen un cost de 10.599.890 euros

Els centres d'assistència primària de Catalunya han administrat fins ara 60.000 dosis de vacunes contra la grip AH1N1, que cobreixen al 5% de la població a la qual es recomana la vacunació, segons ha informat el departament de Salut.

La vacunació, que s'està desenvolupant sense incidents, es va iniciar el 16 de novembre passat i està recomanada per a la població amb factors de risc, com malalts crònics i embarassades, així com el personal sanitari, d'emergències i de seguretat.

Catalunya disposa d'1.514.270 dosis de la vacuna de la grip A, que tenen un cost de 10.599.890 euros i que permeten vacunar el 20% de la població que entra en el grup de població de risc.

Les mateixes fonts han recordat que la vacunació és la mesura més efectiva per protegir a les persones de la grip A i les seves complicacions, i que la seva administració es recomana des de diferents organismes i col·legis professionals sanitaris.

Des de Salut s'ha assenyalat a més que en el servei de Sanitat Respon del telèfon 902 11 14 44 es contesta a les consultes i els dubtes relacionades amb la grip A que no requereixin un recurs assistencial presencial. Afegeixen que d'aquesta manera s'evita el desplaçament als centres d'atenció primària i es facilita la gestió de la demanda assistencial a l'hora de derivar als pacients que ho requereixin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.