Societat

Fílies i fòbies a Facebook

La xarxa més popular d'internet, amb 250 milions d'usuaris, acull infinites pàgines dedicades a jocs infantils, futbolistes i personatges de la televisió

Amb 250 milions d'usuaris, la xarxa social Facebook disfruta de ser el meeting point més important del món, un punt de trobada de tothom per a tothom, on ningú ni res hi queda exclòs. Només es necessita una adreça de correu per adherir-s'hi i convertir el teu perfil en el mur perfecte per posar-hi pensaments i sentiments en forma de paraules, fotos i vídeos.

Facebook, a banda de convertir-se en una plataforma per trobar vells coneguts i esdevenir un suport publicitari excel·lent, ha esdevingut un abocador de fílies i fòbies personals i col·lectives.

L'adhesió a un programa de televisió, a un menjar, a una mania, o a un joc de la infància és possible a Facebook. És a dir, el que fins ara es comentava entre amics o es guardava per íntim, ara es manifesta a la xarxa.

Així s'hi pot trobar infinitat de clubs de fans, en dos formats, les pàgines i els grups, que els usuaris creen i fan servir indistintament. I com que fer-ho és fàcil i més que barat, els grups que hi trobem són infinits i per a tots els gustos.

Existeixen grups dedicats a les reivindicacions socials locals i a les globals, a admiradors d'un personatge televisiu o un personatge d'un poble o ciutat, una pel·lícula o escena d'una pel·lícula, un actor, un futbolista, sobre la millor manera de fer-se la pedicura o un gintònic.

De les més destacables en català es poden classificar en quatre grans grups, els que fan referència a la infantesa, l'esport, la política i la televisió. De les pàgines de fans dedicades a coses que generacions senceres feien de petits destaca pel número d'adhesions, "Jo de petit/a mirava l'Arale" amb 96.864 fans, "Jo també vaig ser súper", amb 61.467 fans, "Jo també utilitzava el punxó a primària", amb 55.094 i "Jo també he plantat mongetes en un pot amb cotó!", amb 37.230 admiradors. Tampoc hi falten els jocs de nens de quan no hi havia ni internet ni playstations, "Jo també he jugat a pedra, paper i tisora", "Jo de petit feia sorra fina" i "Tocar timbres i marxar corrents", entre d'altres.

Quant a l'esport hi ha desenes de pàgines dedicades a retre homenatge a jugadors de futbol i en contra d'alguns d'ells, per exemple hi ha diverses pàgines en desacord amb el fitxatge estrella del Reial Madrid, Cristiano Ronaldo.

Entre les més curioses en llengua catalana hi ha "Jo també vull saber d'on treu els diners Florentino Pérez", "A mi també m'agrada com vesteix Pep Guardiola", el "Riiing riiiing, que hi ha l'Espanyol? Siii, siii, ara baixa!", amb gairebé 20.000 adhesions, i el "Jo també vaig disfrutar amb la xiulada al rei d'Espanya", que està a cavall amb els grups dedicats a la política. Grups de temàtica política que per exemple amb el terme "català" se n'hi comptabilitzen una seixantena, entre ells "Sóc català però vull pagar els mateixos impostos que la resta d'espanyols".

La televisió dóna molt de joc als internautes i no només omple el Youtube de vídeos amb talls de pífies i personatges curiosos que desfilen per la petita pantalla, sinó que també genera grups a la més popular de les xarxes socials. La majoria d'ells estan vinculats a personatges de l'APM, programa de zàping de TV3, com per exemple "Se ba abe un follón que no sabe ni donde sa metio" i el "Mira si es buena persona!". No hi falten grups dedicats al crit més popular de la tele "Ho haveu vist?!", una trentena, on el "Club Ho haveu vist", amb més de 70.000 seguidors, és el que té més èxit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona