Societat

Bragado admet la gravetat de l'informe sobre el Fòrum però nega irregularitats

Barcelona

El quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon García Bragado, ha reconegut aquest dijous que l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el Fòrum és "greu", encara que ha afirmat que les irregularitats detectades es redueixen a una "diferència de criteri sobre l'aplicació de la Llei de Contractes". La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat sol·licitar la intervenció del Tribunal de Comptes i l'enviament a la Sindicatura de tota la informació sobre BIMSA necessària per continuar la investigació depurant responsabilitats polítiques si procedís.

García Bragado ha explicat a la comissió de Presidència de l'ajuntament barceloní que hi ha una diferència de criteri entre el consistori i la Sindicatura sobre els articles de la llei de Contractes sota els quals havia d'emparar-se l'adjudicació d'obres i contractació de personal per a la construcció del Fòrum.

D'aquest error, ha dit, es deriven les presumptes irregularitats detectades per la Sindicatura a l'empresa pública Barcelona d'Infraestructures (BIMSA), que va portar a terme les obres del Fòrum.

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va informar el passat dia 23 que havia detectat irregularitats en la gestió econòmica de BIMSA, que va pagar 100.354 euros en gratificacions i una indemnització especial entre els anys 2004 al 2006 a directius i tècnics d'aquesta empresa i que presumptament va adjudicar obres sense el concurs pertinent.

"Corrupteles"
Ramon García Bragado ha acusat l'oposició de voler "embolicar el tema dins d'un aire de corrupteles que només crea desconfiança entre els ciutadans", fent de l'informe "un acte sacramental impresentable".

El quart tinent d'alcalde ha provocat la indignació de la resta de grups en resumir l'actitud d'aquests amb el refrany: "Cree el ladrón que son todos de su condición".

El regidor socialista també ha intentat desmuntar les imputacions de CiU mitjançant documents que, suposadament, proven la falsedat de la documentació sobre adjudicacions irregulars en les obres del Fòrum.

Crítiques de l'oposició
El portaveu de CiU, Antoni Vives, ha acusat Bragado de tractar els membres de la comissió com si fossin "tontos" amb una actitud "xulesca i fent teatre" i ha qualificat d'"escàndol" que el regidor afirmi que l'Ajuntament compleix la llei quan les empreses municipals es caracteritzen per la seva "falta de transparència".

El portaveu del PP, Javier Mulleras, ha afirmat que el director tècnic de BIMSA va obtenir increments de sou "molt per sobre de la resta de funcionaris i de l'IPC" i que és "injustificable" escudar-se en la "urgència de les obres" per abonar el sistema d'adjudicacions.

Aclariments
García Bragado ha contestat que les gratificacions i indemnitzacions que van rebre els directius de l'empresa pública Ernest Santolaria i Jaume Castellví es deuen a compensacions per la "pèrdua de poder adquisitiu i incompatibilitats" derivades de la seva incorporació a Infraestructures de Llevant, després anomenada BIMSA.

El tinent d'alcalde ha assegurat que va informar puntualment els grups municipals sobre l'informe de la Sindicatura, ha explicat que "el primer que el va rebre va ser l'alcalde, que el va comunicar al gerent de BIMSA, Andreu Puig" i ha rebutjat les acusacions d'obstruccionisme a la labor de la Sindicatura.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Esther Capella, ha insistit en no convertir la reunió en una comissió d'investigació perquè "això avui no toca" i ha manifestat l'interès del seu partit que "es clarifiquin els fets, però respectant la presumpció d'innocència".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.