Societat

La UE tindrà un fòrum de debat a internet amb un canal en català

La Unió Europea inaugurarà dimarts, dia 29 de gener, un fòrum de debat a internet amb un canal en català per oferir als ciutadans l'oportunitat d'opinar sobre l'actuació de Brussel·les en qüestions com el canvi climàtic, el diàleg intercultural i el Tractat de Lisboa, ha informat avui el director adjunt de Comunicació de la Comissió Europea, Panos Carvounis.

El nou fòrum funcionarà amb un canal per a cada una de les 23 llengües oficials més un canal per al català, i "acostarà" la Unió Europea als ciutadans, a més de permetre a les institucions comunitàries entendre millor la realitat social.

Carvounis ha animat tothom a participar en la inauguració del fòrum, que tindrà la presència en línia dels comissaris europeus de Medi Ambient, Stavros Dimas; d'Energia, Andris Piebalgs, i de Comunicació, Margot Wallström, que respondran a les preguntes dels ciutadans a través d'internet.

Nou pla de comunicació
Alhora, ha presentat el nou pla de comunicació de la Comissió Europea, que apostarà per la "cooperació" entre els Estats membres a través de propostes concretes per acostar Europa als ciutadans. Per això, cada Estat membre podrà presentar un projecte de comunicació per al qual la Comissió aportarà un pressupost d'uns 300.000 euros.

En la mateixa línia de fer Europa més comprensible al ciutadà, Carvounis ha assegurat que la Comissió apostarà per internet i les webs interactives, a més d'articular xarxes de ràdios i televisions estatals per crear una "comunicació multiplataforma" i informar sobre diferents temàtiques europees com immigració, diàleg intercultural i energies renovables, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.