Societat

TRàNSIt

Puig diu que és de “sentit comú” aplicar els 130 km/h

El conseller d'Interior, però, aclareix que l'augment del límit de velocitat “no és una prioritat” del govern

El Servei Català de Trànsit estudia posar controls per trams, complementaris als radars

El conseller d'Interior, Felip Puig, va respondre ahir amb contundència a les veus crítiques contra la proposta del govern català d'augmentar el límit de velocitat a 130 km/h en certs trams d'autopistes. Puig va assegurar que els recels expressats tant per polítics com pel cap de la Direcció General de Trànsit (DGT) a Madrid, Pere Navarro, indiquen una “visió tancada”, i hi va afegir que fins ara s'havien imposat mesures “carregades de fonamentalisme i un cert dogmatisme”. “És evident que el retorn del sentit comú i d'una certa lògica genera debat”, va declarar Puig en una visita a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, situat a Mollet del Vallès, que celebrava una jornada de portes obertes.

El conseller va aclarir que l'aplicació dels 130 km/h “no és ni de bon tros una prioritat” del govern, i va qüestionar que polítics com el director de la DGT “marquin el nostre entorn vital”. Puig va posar França i Alemanya com a exemple de països “avançats”, on considera que s'estan aplicant limitacions de velocitat “més raonables”. Puig va negar que a Catalunya s'arribi a aplicar la velocitat lliure, com fa el país germànic.

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat un estudi per desplegar sistemes de control de velocitat per trams a tot Catalunya com a complement als radars. El sistema ja s'aplica en el túnel de Vielha des del juliol i ha comportat unes 400 sancions, que el director del SCT, Joan Aregio, va qualificar de “no moltes”. Aquest sistema –que analitza la velocitat mitjana del vehicle en un tram determinat– s'havia d'instal·lar als túnels del Cadí i el Bruc, però s'ha aturat per estudiar-ne l'efecte.

LA FRASE

Ens esforçarem perquè les restriccions pressupostàries no afectin la seguretat a Catalunya
Felip Puig
conseller d'interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.