Societat

BARCELONÈS

El relleu juvenil garanteix el futur de la festa a Sants

Els santsencs omplen els carrers del barri barceloní passejant per valorar els decorats que es van acabar ahir

El barri de Sants ha tancat el debat sobre el relleu generacional en l'organització de la festa major, que està garantit. La pregonera d'aquest any, Núria Feliu, ja es va congratular que els joves hi tinguin cada cop més participació. L'exemple dels tres carrers que aquest any celebren el 30è aniversari ha atenuat la preocupació per la continuïtat de la festa.

El cas del carrer Valladolid, que s'ha convertit en el submarí Nautilus, com a metàfora dels trenta anys de viatge per la festa, és paradigmàtic. “És una simbiosi, la gent gran no podia fer tot el decorat sense nosaltres i nosaltres no ho podríem fer sense ells”, va explicar un membre de la comissió, Carles Laguna, que va afegir que hi ha nens disposats a participar-hi. “La continuïtat està garantida”, va dir.

El carrer Finlàndia també va celebrar ahir al migdia el seu 30è aniversari oferint un obsequi a la resta de carrers. El regidor de districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que va descobrir una placa commemorativa, va demanar que “la flama segueixi viva”. D'altra banda, el president de la comissió de festes, en Víctor, va destacar que el futur passa per “la gent més jove, que pot continuar amb aquesta tradició i que tindrà l'experiència i l'ajuda” dels que fins ara han organitzat la festa.

Óscar Orellana, vocal de la comissió de festes de la plaça de la Farga, que també celebra el 30è aniversari, va remarcar que s'està en un procés de “renovació de la junta, que donarà una empenta per tirar endavant uns anys més”. El relleu també es pot comprovar en la joventut de la presidenta de la comissió del carrer Galileu, Laura Tamayo, que organitza la festa per primer any. “Ens hem quedat sense vacances, però valdrà la pena”, va afirmar.

Arrencada amb èxit

Sants es va omplir ahir amb molts ciutadans que van passejar per veure els catorze carrers guarnits. Amb càmeres, van retratar les portades, la de Venècia del carrer Vallespir i la dels Beatles del carrer d'Alcolea de Dalt. L'alegria per l'inici de la gresca, però, contrastava amb el cansament dels que van passar la nit en blanc fent els últims retocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS