Societat

Picassent participa en les festes del Sexenni de Morella

Conxa Garcia, alcaldessa de Picassent, Jaume Sobrevela, regidor de Cultura i Festes, i Hèctor Pradas, regidor d'esports, han participat de les festes d'aquesta localitat d ela comarca d'els Ports. Tots tres van ser rebuts per l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, per participar durant el cap de setmana de la festa del sexenni d'aquesta ciutat agermanada amb Picassent per la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

També han acompanyat els representants de Picassent, persones d'aquesta localitat de l'Horta i van poder admirar els més de 500 tapissos que presentaven el treball i la preparació dels anys, per mostrar una bella ciutat que tot i el pas del temps es manté fidel a les seues tradicions.

Les danses gremials de Teixidors, Arts i Oficis, Llauradors, Gitanetes i els joves que protagonitzen la solemne i elegant Dansa dels Torners, omplen de festa i tradició cada racó de Morella.

Els presents han pogut gaudir dels diversos retaules que s'hi fan a les portes de la basílica. Un recull de desfilades costumbristes amb la participació dels gegants, les danses i quadres bíblics i la coneguda Dansa dels Torners.

D'aquesta manera, les dues viles agermanades a causa de compartir patronatge, han gaudit d'uns dies que es tronaran a repetir amb el bescanvi de torns el proper 8 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.