Societat

Un 60% dels treballadors gais s'han sentit discriminats

Un estudi revela que més de la meitat de les persones homosexuals, transsexuals o bisexuals han estat víctimes d'algun tipus d'hostilitat a la feina

La confiança amb els directius, clau per fer-se visibles

Gairebé un seixanta per cent de les persones lesbianes, gais, transsexuals o bisexuals han viscut algun tipus de discriminació o hostilitat a la feina durant els últims dos anys. Així ho apunta un estudi que ha fet Ben Capell, investigador de l'Esade Business School Universitat Ramon Llull, amb el suport de la Workplace Pride Foundation i la col·laboració de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (Felgtb). Amb la investigació es pretenia conèixer el grau de visibilitat d'aquest col·lectiu al seu lloc de treball.

Segons la Felgtb, l'objectiu del treball era “analitzar com es pot crear un ambient de treball on els empleats se sentin a gust i puguin fer visible la seva orientació sexual o identitat de gènere”. Segons l'investigador Ben Capell, amb l'estudi es vol ajudar a respondre a aquesta pregunta “analitzant el paper que té la confiança en la decisió dels treballadors”. I és que aquest treball partia de l'estimació que tant a Europa com als Estats Units més de la meitat dels empleats homosexuals, transsexuals o bisexuals prefereixen no revelar la seva orientació sexual o identitat de gènere.

La investigació apunta que l'àmbit laboral es percep com menys segur que l'entorn social, ja que el 68% dels que van respondre afirmen que és més probable fer-se visibles entre els amics que no pas a la feina.

La majoria dels enquestats van relatar que van tenir incidents en els quals els seus companys de feina van parlar del col·lectiu de manera negativa, més que experimentar discriminació de manera directa. L'enquesta també revela que la confiança que els empleats senten cap als directius i la seva empresa determina la seva voluntat de fer-se visibles.

LA FRASE

Els empresaris han de promocionar polítiques contra la discriminació, pel bé dels treballadors
Ximo Cadis
Responsable d'àmbit laboral de la FELGTB


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia