Societat

la crònica

De postal i de processó

Un parell de joves, de cresta incipient, es fan una foto al costat de Can Vies

L'edifici mig enderrocat de Can Vies, al costat de la gran mola de ciment que és el calaix de Sants, s'ha convertit en una estampa gairebé de postal. Ahir al matí, el voltant de l'edifici, que es trobava sense tanques i totalment accessible, era l'objecte de la mirada d'una gernació de curiosos i de mitjans de comunicació, i de nombrosos comentaris. Passen unes noies estrangeres, que immortalitzen l'estampa, mentre una d'elles exclama: “It's crazy!” (quina bogeria!). Dos jovenets, d'estètica antisistema, amb alguna cresta incipient, s'acosten a les runes i un fa una foto a l'altre. “Els veïns que viuen aquí, no ho vulguis saber”, fa un senyor gran, passavolant.

L'estampa no deixa de ser singular. L'enderroc que va començar a corre-cuita l'Ajuntament de Barcelona després de desallotjar l'edifici ha aterrat la característica torre de l'immoble. I ha deixat encara més al descobert el simbòlic mural de Can Vies, que lluu la consigna de “Poder popular”. Al llarg d'aquesta setmana, el barri s'ha acostumat a una mena de doble vida: durant el dia, les restes visibles de les protestes, la presència de mitjans i una mena de processó contínua de gent al voltant de les runes de Can Vies; durant la nit, el soroll de casserolades, aldarulls i càrregues, i una altra cosa encara més evident per veïns de molts barris, els helicòpters que sobrevolen el barri.

Tot i així, ahir a quarts de deu del matí, més enllà de Can Vies i les pintades visibles en molts racons, al carrer no quedaven gaire més marques dels avalots. Les pintades –per entretenir-s'hi– sí que parlen molt del remolí que viu des de dilluns Sants: “No es solo x Can Vies es contra el capital”; “Sants, Gamonal, Atenas, Rio contra el capital” o bé una altra de plena actualitat: “No negociem, lluitem x canviar el món.”

Dins aquesta Barcelona de dia i de nit, avui el programa d'actes té, deixant de banda la manifestació del vespre, un convidat inesperat: “una solemne processó mariana”. Això no tindria cap relació amb Can Vies si no fos perquè la nota de premsa que l'anuncia, ho fa d'una manera particular: “Mentre uns incendien amb odi Barcelona, nosaltres la il·luminarem amb amor a Maria.” Queda clar que l'enginy s'afina per tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà